Amal Clooney: Oğlum hapishane resmi çizip "Putin burada olmalı" dedi

Avukat, salı günü bir etkinlikte yaptığı konuşmada ikizlerinin savunuculuk çalışmalarını nasıl fark ettiklerini anlattı

(AFP)

Amal Clooney, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı devam ederken, eşi George Clooney'den olan oğlunun bir hapishane resmi çizerek Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "orada olması gerektiğini" söylediğini açıkladı.

44 yaşındaki insan hakları avukatı, salı günü ülke genelinde kız çocuklarının eğitim fırsatlarını iyileştirmeyi amaçlayan "Get Her There" (Oraya Ulaşmasını Sağla) kampanyasının açılışında 5 yaşındaki ikizleri Ella ve Alexander hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michelle Obama ve Melinda Gates'le birlikte panelde konuşan Amal, eşiyle birlikte kurduğu Clooney Adalet Vakfı (Clooney Foundation for Justice) için yaptığı çalışmaların arkasındaki "gerçek itici gücün" çocukları olduğunu ifade etti.

Ayrıca çocukları "güncel olaylardan pek haberdar olmasalar da" Alexander'ın, Putin'in ülkeyi işgali de dahil, Ukrayna'da yaşanan "meseleler" üzerine Amal'ın yaptığı bazı çalışmaları fark ettiğini belirtti.

People, Amal'ın panel sırasında sarf ettiği "Oğlum geçen gün bir hapishane resmi çizdi ve 'Putin burada olmalı' dedi" sözlerini aktardı.

Amal, çocukları büyüdükçe onlarla güncel olaylar hakkında konuşmaya devam edeceğini de açıkladı.

Avukat, "Birkaç yıl sonra, 5 yaşından büyük olduklarında, konuştuğumuz bu konulardan bazılarını ve dünyada neler olduğunu öğrenmeye başlayacaklarını düşünüyorum" diye devam etti.

Bize "Bu konuda ne yaptınız? Bu konuda ne dediniz?" diye sorduklarında cevabımın ne olacağını düşündüm ve umarım iyi bir cevap olur.

2014'te evlenip 2017'de çocuklarını kucaklarına alan George ve Amal daha önce de aileleri hakkında konuşmuştu. Bu ay başında Today dergisine verdiği bir röportaj sırasında 61 yaşındaki aktör, kızı birileriyle çıkmaya başladığında "bu işin dışında" olmak istediğini söyleyerek espri yapmıştı.

"Hayır. Kızım birileriyle çıkmaya başladığında bu işin dışında olma fikri hoşuma gidiyor" diyen aktör, "Baba, tanışmanı istediğim... Bir grupta baterist" sözleriyle gelecekteki kızını taklit etmişti.

Aralık 2020'de, hem George hem de Amal bu dili bilmediğinden çocuklarının İtalyanca öğrenmelerine izin vererek yaptığı "aptalca" ebeveynlik hatasını da açıklamıştı.

Jimmy Kimmel Live!'a katılan Gece Yarısı Gökyüzü (Midnight Sky) yıldızı, "Gerçekten aptalca bir şey yaptık, yani akıcı bir şekilde İtalyanca konuşuyorlar" demişti.

Yani üç yaşında akıcı İtalyanca. Ama ben İtalyanca bilmiyorum, eşim de İtalyanca bilmiyor, böylece onlara bir dil silahı verdik.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU