Ukraynalı yetkili: Rusya Herson'da "çatışmaların en şiddetlisine" hazırlanıyor

Zelenski'nin danışmanı Arestovych, "Herson konusunda her şey açık. Ruslar oradaki birliklerini yeniliyor ve güçlendiriyorlar" dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya'nın işgal ettiği en büyük Ukrayna kenti olan ve stratejik önem taşıyan Herson'u Ukrayna'nın taarruzları karşısında savunmaya hazırlanırken, Ukraynalı üst düzey bir yetkili, Rus birliklerinin "çatışmaların en şiddetlisine" hazırlandığını ifade etti.

Rusya tarafından atanan bölge yetkilileri, nehrin doğu kıyısında sivilleri tahliye etmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski'nin danışmanı Oleksiy Arestovych Rus birliklerinin kenti terk etmeye hazırlandığına dair hiçbir işaret olmadığını ifade etti.

Arestovych, dün geç saatlerde yayınladığı görüntülü mesajda "Herson konusunda her şey açık. Ruslar oradaki birliklerini yeniliyor ve güçlendiriyorlar. Bunun anlamı da kimsenin geri çekilme hazırlığında olmadığı, tam aksine Herson'da en ağır çatışmalar gerçekleşecek" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Eylül'de ilhak kararı aldığı dört bölgeden Herson'un stratejik olarak en büyük öneme sahip olduğu düşünülüyor. Herson, Rusya'nın 2014'te ilhak etmiş olduğu Kırım yarımadasına olan tek kara yolunu ve Ukrayna'yı ayıran geniş Dinyeper nehrinin denize dökülme noktasını kontrol ediyor.

 

Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU