Elon Musk, Twitter'a gelecek büyük bir güncellemenin ipucunu verdi

Sosyal medya platformu bu yeni özellikle YouTube'la yarışabilir

Elon Musk'ın davadan kaçınmak için 28 Ekim 2022'de veya öncesinde Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlaması gerekiyor (Reuters)

Elon Musk, platformu satın alma anlaşması gerçekleşirse Twitter'da büyük bir güncelleme planladığını ima etti.

Teknoloji milyarderinin 44 milyar dolarlık satın almayı tamamlaması için Türkiye saatine göre cuma 23.00'e kadar zamanı var, aksi takdirde kasımda mahkemeye çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk daha önce anlaşmayı sonuçlandırma niyetini ve yetki sahibi olduğunda Twitter'ı nasıl değiştirebileceğine dair fikirlerini paylaşmıştı.

Twitter'la yapmayı planladıklarına dair en son ipucu, YouTube'la rekabet edecek ve uygulama için ek gelir elde edecek entegre bir video özelliğini içeriyor.

Musk bunun nasıl uygulanabileceğine dair bir tweet zincirini, göz kırpma emojisiyle yanıtladı.

Tweet zinciri şöyle: 

@elonmusk devraldığında, @TwitterSpaces platformunun videoya doğru evrilip içerik oluşturma konusunda @YouTube'la rekabet edip edemeyeceğini merak ediyorum...

Twitter'ın şu anda bir YouTube klonu ortaya çıkarmaması çılgınlık. Tweet'lerimin yarısı YouTube video bağlantıları. Twitter buradan herhangi bir fayda sağlamıyor. Kullanıcılar Twitter'da para kazanılan videoları izleyebilseydi, Twitter reklam geliri elde edecek ve [gelirleri] büyük ölçüde artıracaktı.

Daha önce Twitter'da botların yaygınlığıyla ilgili endişelerine değinen Musk'ın, satın alma işlemine devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bloomberg'e göre, cumadan önce anlaşmanın gerçekleşeceği beklentisiyle çalışanların stok hesapları dondurulurken, her iki tarafın avukatları da anlaşmayı tamamlamak için çalışıyor.

Washington Post da Musk'ın potansiyel yatırımcılara, görevi devralması durumunda Twitter personelinin yaklaşık yüzde 75'inden kurtulmayı planladığını söylediğini bildirmişti.

Twitter'ın Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett, haberin ardından personele gönderdiği yazıda, firma "alıcının satın alma sonrasındaki planlarına dair herhangi bir teyide sahip değil, söylentiler veya sızdırılan belgelere itibar etmeden doğrudan bizden ve alıcıdan gerçekleri beklemeyi tavsiye ediyorum" demişti.

The Independent, Twitter'a ulaştı ancak platform genelde yayımlanan özellikler veya devam eden yasal anlaşmazlıklar hakkında yorum yapmıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU