Penisine kokain sürerek sevgilisinin ölümüne neden olan doktora tedavi masraflarını ödeme cezası

Andreas Niederbichler 9 yıl hapse mahkum edilmişti

Uyuşturucu tedavisi gören Andreas Niederbichler olaydan önce Almanya'nın en ünlü plastik cerrahlarından biriydi (Stadtisches Klinikum Dessau)

Penisine kokain sürerek sevgilisinin ölümüne neden olan Alman doktora para cezası verildi. Almanya'da görülen duruşmada, Andreas Niederbichler'in, Yvonne M. olarak adlandırılan kadının tedavi sürecindeki masraflarını karşılamasına hükmedildi.

Cerrah Niederbichler'in, eski hastası olan Yvonne'yle ilişki yaşadığı kadının Şubat 2018'deki ölümüyle ortaya çıkmıştı. Yvonne oral seks yaptıktan sonra fenalaşmış ve hayatını kaybetmişti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan otopsi, kadının aşırı doz kokainden öldüğünü ortaya çıkarmıştı. Niederbichler olayın ardından görülen duruşmada penisine kokain sürdüğünü Yvonne'nin bildiğini öne sürmüştü.

Ancak mahkeme bu iddiayı reddetmiş, Niederbichler, tecavüz ve yaralayarak ölüme neden olma suçlarından 9 yıl hapse mahkum edilmişti.

Doktorun ayrıca Yvonne'nin ailesine yaklaşık 25 bin euro tazminat ödemesine karar verilmişti. Ancak Niederbichler'in avukatları, Yvonne'nin kokaini bildiğini öne sürerek ödeme yapmayı kabul etmemişti.

Yvonne'nin eşi ve oğlunun açtığı davanın ardından doktorun tazminatın yanı sıra Yvonne'nin eşi ve oğluna ayrı ayrı 10 bin euro tazminat ödemesi ve 8 bin euroluk cenaze masraflarını karşılaması kararlaştırılmıştı.

Magdeburg'daki yeni duruşmada 46 yaşındaki Niederbichler'in, 13 bin 280 euroluk tedavi masrafını, parayı veren sigorta şirketi IKK Gesund Plus'a ödemesine hükmedildi.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU