Dünyanın en zengin ikinci kişisi, Twitter kullanıcılarının takibinden bıkıp özel jetini sattı

"Artık özel uçak kiraladığım için nereye gittiğimi kimse göremiyor"

Bernard Arnault'un serveti, Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"ne göre 152 milyar dolar (Reuters)

Dünyanın en zengin ikinci kişisi Bernard Arnault, Twitter kullanıcıları tarafından takip edilmekten bıktığı için jetini sattığını söyledi.

Louis Vuitton'un yanı sıra Christian Dior ve Fendi gibi markaları bünyesinde barındıran LVMH'nin CEO'su dün, şirketinin sahip olduğu Radio Classique'e yaptığı açıklamada, yolculukları için özel jet kiraladığını ifade etti.

Elon Musk, Bill Gates ve Taylor Swift gibi pek çok ünlü ismin jetlerinin nerelere yolculuk yaptığı bazı Twitter hesaplarında paylaşılıyor. Örneğin Tesla CEO'su Musk, jetiyle ilgili hesabı açan bilgisayar programcısı Jack Sweeney'e hesabı kapatması için 5 bin dolar önerse de teklifi kabul edilmemişti. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, jetinin takip edilmesinin ardından uçağını değiştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu isimler, özel jetlerin karbon emisyonuna etkisi sebebiyle eleştiri oklarının hedefinde.

73 yaşındaki Arnault'un jetiyle ilgili hesaplar arasında en çok takipçiye sahip olanlar @i_fly_Bernard ve @laviondebernard. 6 ay içinde açılan hesapların toplam takipçi sayısı 100 bini aşıyor.

@laviondebernard geçen ay attığı tweet'te, Arnault'un özel jetinin Fransa'daki kaydının 1 Eylül'de silindiğini ve uçaktan haber alınmadığını açıklamıştı:

Yani Bernard, saklanıyor muyuz?

Milyarder iş insanı radyodaki konuşmasında jetini sattığını açıkladı:

Sonuç olarak artık özel uçak kiraladığım için nereye gittiğimi kimse göremiyor.

Arnault'un oğlu Antoine Arnault ise babasının özel jet kullanımının karbon emisyonuna etkisine dair yöneltilen eleştirilere dün yanıt verdi. Oğul Arnault, özel uçağın iş insanlarına avantaj sağladığını savundu:

Sektörümüz aşırı rekabetçi. Bu yarışı her gün kazanmak ve rakiplerimizden sadece küçük bir adım önde olmak için özel uçaktan daha iyi bir şey yok.

 

Independent Türkçe, Bloomberg, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU