Akşener'den Erdoğan'a: Yolsuzluk da rüşvet de yoksulluk da senin eserin

"Bay kriz krizi yolsuzluğu engellemenin hazırlığı içindeymiş, ne zaman? İktidarının 20. yılı biterken"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 20 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "yolsuzluk, rüşvet ve yoksulluğun olmadığı bir Türkiye" vaat etmesine sert tepki gösterdi. "Yolsuzluk da rüşvet de yoksulluk da senin eserin" diyen İYİ Parti lideri, "İnsan rakibi de olsa muhataplarında biraz ciddiyet biraz zeka arıyor, ama maalesef bulamıyoruz" diye konuştu.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan’ın “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz” şeklindeki sözlerini hatırlattı ve şunları kaydetti:

Zorluklar çekilen günlerin artık sonuna geliyoruz, bu haram düzenine dur diyeceğimiz güne bir hafta daha yaklaştık. Herkes gönlünü ferah tutsun,   İYİ Parti iktidarına bir hafta daha yaklaştık. İktidarın başındaki kişi artık iyice saçmalıyor da bunu oradan anlıyoruz. Öyle yalanlar söylerler ki kendileri de inanmakta zorlanırlar. Aynı Sayın Erdoğan'ın son zamanlarda yaptığı gibi; 'Yoksulluğun olmayacağı bir ülkeyi biz yaparız' dedi. Fıkra bu kadar. Beş kere dinledim aynen böyle dinledi. Bay Kriz krizi yolsuzluğu engellemenin hazırlığı içindeymiş, ne zaman? İktidarının 20. yılı biterken. İnsan rakibi de olsa muhataplarında biraz ciddiyet biraz zeka arıyor, ama maalesef bulamıyoruz. İnanın İYİ Parti olarak bu vasatlıktan çok muzdaribiz. Çözemezsin. Yolsuzluk da rüşvet de yoksulluk da senin eserin.

 

Erdoğan’a faiz eleştirisi

Konuşmasının devamında "Milletvekillerimize talimat veriyorum, yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi Meclis'e getireceksiniz" diyen İYİ Parti lideri, Erdoğan’a yüklenmeye devam etti:

Bay kriz utanmadan, 'Faizle nasıl mücadele edilir dünya aleme gösterdim' dedi. Senin bu saçmalığından sonra kredi faizleri iki katına çıkmadı mı? Şimdiden geçmiş olsun hepimize. Sayın Erdoğan 'Ben bu koltukta, bu kardeşiniz, bu can bu bedende' diye başlarsa her defasında söylediğinin tam tersi oluyor. Bu son açıklama, her geçen gün faizler tırmanmaya devam edecek. Biz senin sözlerine inanmıyoruz da sen kendi sözlerine inanıyor musun?

Her şeyden önce enflasyonu düşürmek için bütün konuyu Merkez Bankası ekseninde değerlendirme. Merkez Bankası'na liyakatli insanlar atayıp bağımsızlığını sağla. Fiyat İstikrarı Komitesi'nde organizasyon değişikliğine git. Yabancı para ve altın üzerinden borçlanmaya son ver. Vergi artışlarının enflasyona etkisini en aza indir. Yeniden değerlendirme oranını da ÜFE'ye endekslemekten vazgeç. İleri ekonomi saçmalığından vazgeç. Enflasyonu ve cari açığı düşürüp büyümeyi sağlamanın tek yolu verimliliği artırmaktır. Enflasyonun orta ve uzun dönemde problem olmasını istemiyorsan verimlilik politikalarını öne çıkar. Tarımı liyakatli insanlara ver. Çiftçiye desteği milli gelirin yüzde 1'i oranında ver. İthal yem, saman utancına son ver.

“Bu milletin kadınlara sürtük dedi"

Erdoğan’ın kullandığı bazı ifadeleri anımsatan Akşener, şunları söyledi:

20 yıl iktidarda kaldılar ama Türk devletinin kerim yönetim anlayışından nasiplerini alamadılar. Milletimizin üç beklentisi vardı; hak ve hürriyetlerin teminat altına alınması, sosyal adalet ve güvenliğin sağlanması ve iç ve dış barışı oluşturan otorite oluşması. Devletin, milletten tecrit edildiği günlerden geçiyoruz. Kendisini devletin yerine koyan bay kriz kendisiyle aynı düşünmeyenler terörist, şükürsüz oluyor. AK Parti iktidarı Türkiye Cumhuriyeti'ne fethedilmesi gereken bir ülke gibi baktı, bu ülkenin kendi ülkesi olduğunu unuttu.

Sırf onun istediği gibi düşünmüyor, yaşamıyor diye bu milletin kadınlarına 'Sürtük' dedi. Sırf karşı mahalleden gördüğü için bu milletin kız kardeşlerine, ablalarına 'Sürtük' dedi. Kadınların omuzlarında yükselen cumhuriyeti ezmeye çalışan Sayın Erdoğan, sonra gençleri seçti. Gençlerin beklentilerini anlayamamıştı. Özgürlük istiyorlar diye 'Çapulcu', iş bulamıyorlar diye 'Şımarık' demişti, nefes alamıyorlar diye 'Süfli' olarak suçluyor.

Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı. Grup toplantısının başında Akşener, Çömez’e rozetini taktı.

Fe2o852XEAADOxP.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Çömez, rozetinin takılmasının ardından kürsüde yaptığı konuşmada "Bir sürgün hayatı yaşadım. İnanın bana bildiklerimi bilseniz, duyduklarımı duysanız ve gördüklerimi görseniz aynı şeyi yapardınız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU