Bakan Soylu: Emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum, uyuşturucu satıcısını bulduğunuzda ayaklarını kırın

Uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin konuşan Soylu, "Okulların önünde uyuşturucu satılmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türkiye'nin hiçbir noktasında uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya Dumlupınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Soylu, "15 Temmuz öncesi Türkiye'de hapishanelerde 35 bin uyuşturucu satıcısı vardı. Yargıyla, emniyet güçlerimizle, jandarma güçlerimizle şu anda ne kadar olduğunu biliyor musunuz? 116 bin kişiyi içeri tıktık. Buradan söylüyorum. Okulların önünde uyuşturucu satılmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türkiye'nin hiçbir noktasında uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tekrar söylüyorum, emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Bana kızıyorlar ama yine de söyleyeceğim Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın" dedi.

Soylu, sokak sokak gezip tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, şu anda uyuşturucunun yüzde 75'ini Türkiye sınırına girer girmez yakaladıklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terörle nasıl mücadele ediliyorsa uyuşturucuyla da mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü anlatan Soylu, "Bizim aile yapımızı, gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemek istiyor. Bu, bizatihi Amerika'nın ve Avrupa'nın bir operasyonudur. Onlar kendi gençlerini zehirliyor ve uyuşturuyorlar. Biz buna müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.

"Bizim ittifakımız hakkın yolunun ittifakıdır"

Bakan Soylu, dünya mazlumlarının Türkiye'den güçlü bir ses beklediğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim ittifakımız 2023 seçim ittifakı değildir. Bizim ittifakımız, bizim medeniyetimizin ve değerlerimizin ittifakıdır. Bizim ittifakımız sadece iktidar ittifakı değil, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, ecdadımızın, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin, Hacı Bayram Veli'nin, bütün erenlerin, herkesin ama bütün manevi büyüklerimizin bize bıraktığı ittifaktır. Biz buna mecburuz. Gelecek nesillerimiz için, ülkemizin yarınları için, ülkemizin güçlü ve büyük olması için.

Huzurlarınızda Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Mustafa Destici'ye minnetle şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Bizim anlayışımız tevhit anlayışıdır, birlik anlayışıdır. Buradan güçlü bir şekilde yürümeliyiz. Büyük bir miras bırakıyoruz gelecek nesillerimize. Öyle parça pinçik, 'Tayyip Erdoğan'ı yıkalım da nasıl yıkalım' anlayışında bir ittifak değil. Bizim ittifakımız hakkın yolunun ittifakıdır.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU