Elon Musk, Twitter için verdiği yeni teklife rağmen mahkemeye çıkabilir

Dava hakkında bilgisi olan birinin "Dava dosyasına dikkat edin" dediği bildirildi

(AFP)

Elon Musk, sosyal medya şirketini satın almak için yeni bir teklifte bulunmasına rağmen yine de Twitter ile mahkemeye gitmek zorunda kalabilir.

Musk, nisanda Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için ilk teklifini yaptıktan sonra anlaşmadan geri çekilmeye çalışmıştı. Bu, görünüşe göre platformdaki bot sayısıyla ilgili endişelerden kaynaklanıyordu ama Twitter, platformdaki aktif hesap sayısından farklı olan gerçek günlük aktif kullanıcı sayısıyla ilgili raporlarının hâlâ doğru olduğunu savunuyor.

Musk'ın mesajlarının önceki haftalarda mahkeme belgeleriyle ortaya çıkmasının ardından milyarder, hisse başına 54,20 dolarlık bir teklif daha yaptı.

Ancak davaya aşina kaynaklar çarşamba günü Reuters'e yaptıkları açıklamada davanın devam edebileceğini söyledi. Bir kaynak, "Dava dosyasına göz kulak olun" dedi.

Twitter'ın hukuk ekibi ve Musk'ın avukatları, karşılıklı güvensizliğin üstesinden gelmek ve anlaşmayı kapatmak için bir süreç bulmak amacıyla salı günü ihtilafı denetleyen hakime yeni bilgiler sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelinen noktaya kadar yaşanan bir dizi karmaşık olaya rağmen bu gelişme olağandışı görünmüyor. Musk daha önce Twitter'ı satın almak için bir teklifte bulunmuştu ve sosyal medya şirketinin, Musk'ın ikinci teklifinden sözleşmelerdeki mürekkep kurumadan vazgeçmesine izin vermesi pek mümkün görünmüyor.

Columbia Üniversitesi'nden hukuk profesörü Eric Talley, The Verge'e verdiği demeçte Musk'ın muhtemelen bu fiyasko boyunca yapılan "son derece tutarsız açıklamaları" eşeleyebilecek "çok tatsız bir yeminli ifadeyle" karşı karşıya olduğunu söyledi.

Davayı denetleyen Baş Hakim Kathaleen McCormick'in, daha önce rutin olarak şirketleri ve hükümetleri yanlış yönlendiren bir girişimcinin mektubuna dayanarak duruşmaları yeniden planlaması da olası değil. The Wall Street Journal'ın haberine göre McCormick, Musk'ın Twitter'dan veri talep etmesini de eleştirdi ve bunu "saçma derecede kapsamlı" olarak nitelendirdi.

Dahası, Musk satın almaya çalıştığı şirkete sürekli hakaret etti ve sonra onu satın almaktan vazgeçti, bu da çalışanların moralini düşürdü. Musk'ın teklifte bulunduğu Twitter'ın, Musk ona katıldığında aynı kalıp kalmayacağı belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU