Tenet: Setten sızan görüntüler, yeni Christopher Nolan filminde zamanın büküleceğine dair ipuçları veriyor

Sette kullanılan film çekim tahtası, yönetmenin yeni casusluk temalı gerilim filmi için kullandığı merak uyandırıcı logoyu ortaya çıkardı

Tenet 17 Temmuz 2020'de vizyona girecek (AFP)

Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet setinden sızan yeni video, filmden ne beklememiz gerektiğine dair ipuçları verebilir.

Casusluk temalı gerilim filminin Estonya’daki çekimleri bitmek üzereyken, çekimleri izleyen birinin çektiği videoyla filmde zaman bükülmesine dair sürprizler olabileceği ortaya çıktı.

Söz konusu videoda otomobillerin yolun karşılıklı iki şeridinde de yavaşça geriye gittiği görülüyor. Bu, yönetmenin belirli bir sahneyi çekmesine yardımcı olmak için alınmış teknik bir karar olabilir. Ama sonuçta Akıl Defteri (Memento) ve Başlangıç’ın (Inception) yönetmeninden bahsediyoruz. Daha derin bir şeylerin döndüğünü düşünmek hiç de zor değil.

Yönetmenin "hünerini nasıl konuşturduğunu" aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

 

Zaman yolculuğu ihtimali, Estonyalı fotoğrafçı Andres Putting’in çektiği ve sızan set fotoğraflarında görülen çekim tahtasıyla da desteklenmiş gibi duruyor. Klaketin üzerinde filmin logosu  “TENƎꓕ" şeklinde görünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Estonya Kamu Yayıncılığı’na (ERR) göre Nolan’ın yeni filmi ortalama 225 milyon dolara (yaklaşık 1,3 milyar TL) mal oldu. Bu da filmi tüm zamanların en pahalı orijinal yapımlarından biri haline getiriyor.

Filmde John David Washington, Robert Pattinson, Clemence Poesy, Aaron Taylor-Johnson, Dimple Kapadia, Kenneth Branagh ve Michael Caine rol alacak.

Tenet, 17 Temmuz 2020'de vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU