"Türkiye'de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi" Sancaktepe'de açıldı

Türkmen çeşitli katkılarla oluşturdukları sanal arşivin her geçen gün genişlemeye devam edeceğini belirtti.

Fotoğraf: Twitter

Siyasilerin, yazarların, hukukçuların, akademisyenlerin, STK temsilcileri ile Sancaktepelilerin katılımda bulunduğu program 27 Mayıs 1960’dan günümüze kadar yaşanan darbe ve darbe teşebbüslerini gündemleştiren bir sinevizyon gösterimi ile başladı. 

Haksöz Haber'de yer alan habere göre, Toplumsal Hafıza Derneği Başkanı Zehra Türkmen takdim konuşmasında Türkiye’de değişik dönemlerde gerçekleştirilen darbelerle ilgili yaşayan gözlemcilerin veya araştırmacıların değerlendirmelerinin yayımlandığı “https://www.turkiyededarbelerarsivi.com/” sitesi hakkında bilgi verdi. 

Türkmen çeşitli katkılarla oluşturdukları sanal arşivin her geçen gün genişlemeye devam edeceğini belirtti.

Türkiye’de ki darbeler kronolojisine kısaca değinen Türkmen, darbelerin halkın iradesi üzerinde hâkimiyet kurmak isteyen, halkın ortak inancına yabancı ve kültürel değerlerine düşman olan kesimlerce gerçekleştirildiğini açıkladı.  

28 Şubat direnişinin 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı kitleleştiğini ve darbecilere karşı elde edilen kazanımların haktan ve adaletten yana olan herkesin kazanımı olduğunu belirten Türkmen ve bu direniş geleneğine sahip çıkıp  kazanımları yaşatabilmek, hukuk, adalet bilincini ve mücadelesini diri tutabilmek amacıyla “Türkiye Darbeler Arşivi” girişimini Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Dövücü’nün desteğiyle gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Programda Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 27. Dönem Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Araştırmacı- Yazar Sibel Eraslan, Gazeteci Resul Tosun birer konuşma yaptılar. 

Programda ayrıca ve en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderilen bir mesaj okundu. Sancaktepe'de düzenlenen program ile 'Türkiye'de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi' Sancaktepe Prf. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde açılmış oldu. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU