Bella Hadid yeme bozukluğu yaşadığı ergenlik yıllarında günde bir paket sigara içtiğini söyledi

"Her çocuk böyle sanıyordum, meğer sadece terapiye ihtiyacım varmış"

Bella Hadid, ablası Gigi Hadid'le birlikte yeni jenerasyonun en çok aranan mankenlerinden (Instagram / Bella Hadid)

Dünyaca ünlü manken Bella Hadid, geçmişte yaşadığı psikolojik sorunlar ve yeme bozukluğu hakkında konuştu.

25 yaşındaki manken, magazin dergisi i-D'ye verdiği röportajda ergenlik döneminde kronik anksiyete yaşadığından ve kariyerinin ilk yıllarında beden algısı bozukluğuyla mücadele ettiğinden bahsetti.

Zor bir ergenlik geçirdiğini belirten Hadid, o dönem hakkında şunları söyledi:

Büyürken yaşadığım kronik anksiyetenin normal olduğunu sanıyordum. "Her çocuk böyle herhalde" falan diyordum. 14 yaşındayken her gün bir paket sigara içmeye başladım, yeme bozukluğum vardı. Sanırım bu, kim olduğumu bulmaya çalışma şeklimdi. Meğer tek ihtiyacım olan şey terapiye gitmekmiş.

Son yılların en çok aranan mankenlerinden olan Hadid, kariyerinin ilk yıllarında vücuduyla ilgili takıntılara sahip olduğunu ekledi:

Hayatımın o döneminde beden algısı bozukluğundan muzdariptim, gerçeklikten çok kopuktum. Başkalarının bende ne gördüğü hakkında kafam çok karışıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık sitesi Web MD'ye göre beden algısı bozukluğu, bireylerin vücudundaki çok ufak ya da aslında olmayan kusurları büyüterek takıntı haline getirdikleri psikolojik bir rahatsızlık.

Ünlü manken, yakın zamanda InStyle'a verdiği röportajda artık akıl sağlığına öncelik verdiğini ve bu nedenle içkiyi bırakmaya çalıştığını söylemişti.

"Filistin'i desteklediğim için iş kaybettim"

Babası Filistinli olan Hadid röportajın devamında, İsrail karşıtı görüşleri yüzünden bazı moda şirketlerinin kendisiyle artık çalışmadığını dile getirdi.

Ünlü manken, Filistin'i desteklediği için iş kaybettiğinden ve bazı arkadaşlarının artık kendisiyle görüşmediğinden geçen ay konuk olduğu Rep podcast'inde de bahsetmişti.

 

Independent Türkçe, Mirror, i-D, InStyle

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU