"Ben bir tanrıyım" diyen kült liderinin takipçileri iki ayrı cinayetle suçlanıyor

Kozmik Zeka Üniversitesi'nin lideri Rashad Jamal, "Zalimler beni pedofil olarak yaftalamaya çalışıyor" diyor

Cemal, çocuk istismarı suçlamasıyla 3 Mayıs'ta tutuklanmıştı (@IamRashadJamal / Twitter)

Kendisini tanrı olarak gören ve internet üzerinden spiritüel konulara değindiği yayınlarıyla büyük hayran kitlesine ulaşan bir fenomenin üç takipçisi ABD'nin Alabama eyaletinde iki ayrı cinayetle suçlanıyor.

Takipçileri arasında Rashad Jamal adıyla bilinen ABD'li fenomen, kendisiyle birlikte siyah ve latinoların tanrı olduğuna, çünkü yaratıcının suretini taşıdıklarına dair vaazlar veriyor.

Tam adı Rashad Jamal White olan fenomen, "Kozmik Zeka Üniversitesi" adını verdiği yeni nesil bir külte liderlik ediyor ve grup internette giderek daha popüler hale geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grubun üyelerinden 24 yaşındaki Damien Winslow Washam, ocak ayında annesini kılıçla öldürdüğü ve engelli amcasıyla erkek kardeşini yaraladığı için tutuklandı.

Washman'ın babası Hubert Washam, VICE'a yaptığı açıklamada, oğlunun video oyunlarına meraklı olduğunu, Call of Duty'de girdiği bir sohbette Jamal ve takipçileriyle tanıştığını söyledi.

Washman, oğlunun Jamal'in sohbetlerine katılmadan önce "normal bir insan" olduğunu savundu:

Komplo teorileri videolarını izliyordu. Bazılarına bakmaya çalıştım, onları dinleyemiyorum bile, çok aptalca. Kertenkele insanlar ve uzaylılardan bahsediliyor.

Jamal'in videolarını izlemeye başladıktan sonra oğlunun "çılgın şeyler" yapmaya ve tekrar esrar içmeye başladığını aktaran Washman, oğlunun Mısır tanrılarına ve yeraltı dünyasına takıntılı hale geldiğini ve kılıç gibi kesici aletler aldığını söyledi.

Katil zanlısının bu tür aletleri Kozmik Zeka Üniversitesi'nin dükkânından aldığı ortaya çıktı.

Grubun diğer üyelerinden 36 yaşındaki Krystal Diane Pinkins ve 20 yaşındaki Yasmine Hider ise 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Adam Simjee'yi kendi yaptıkları bir silahla öldürmekle suçlanıyor.

14 Ağustos'ta yaşanan olayda, Simjee'nin otomobilinde giderken yolda kaldığını düşündüğü ikiliye yardım etmek için durduğu, bunun üzerine ikilinin Simjee'yi silah zoruyla soymaya çalıştığı ve öldürdüğü belirtiliyor.

New Age akımını takip eden Kozmik Zeka Üniversitesi'nin lideri Jamal de eski sevgilisinin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle birkaç aydır hapiste.

New Age, Kuzey Amerika'da 1980'lerde popüler olan ve meditasyon, bütünsel sağlık, psişik deneyim, reenkarnasyon ya da UFO gibi konulara ilgi duyan alt kültürleri tanımlamak için kullanılıyor.

Kendisine yönelik suçlamaları reddeden Jamal, şunları şöylemişti:

Zalimler beni pedofil olarak yaftalamaya çalışıyor çünkü onlara karşı konuşma cesaretim var ve onların Şeytan krallıkları içindeki yalanlarını, entrikalarını ve planlarını ifşa etme cesaretim var.

Jamal ayrıca, hapishaneden yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Ben bir tanrıyım ve tüm halkım, yani siyah ve latinolar tanrıdır" demişti:

Biz yaratıcımızın suretinde yaratıldık. Bu nedenle, Ben onun bir uzantısıyım ve gerçekliğimin yaratıcısı ve yok edicisiyim.

Telefon görüşmesinin bir kaydı Kozmik Zeka Üniversitesi'nin YouTube kanalında yayımlandı. Videonun açıklamasında izleyicilerden Jamal'in ailesine para göndermeleri ve kült liderinin serbest bırakılması için hakime mektup yazmaları talep ediliyor.

 

Independent Türkçe, VICE, Daily Mail

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU