AK Partili Taşkesenlioğlu, İBB'den 1,5 milyon liralık ihale almış

Peker’in “rüşvet çarkı” iddialarının odağındaki isimlerden olan AK Partili vekilin İBB’den 14 ihale kazandığı öğrenildi

Fotoğraf: AA

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 1,5 milyon liralık ihale aldığı öğrenildi.

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, geçen hafta Taşkesenlioğlu ailesi hakkında bir dizi iddiayı gündeme getirdi.

 Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların bir kısmında Taşkesenlioğlu’nun şirketi hakkında “Bu şirketin başka bir rezilliği, o tarihlerde AK Parti’de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer AK Parti belediyelerine iş yapmışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yazıları ihbar kabul edip, inceleme yapıp, savcılığa suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli Taşkesenlioğlu'nun milletvekili seçildiği 2015 öncesi ve sonrasında İBB şirketlerinden aldığı ihaleleri yazdı. İrili ufaklı toplam 14 ihalenin bedeli yaklaşık 1.5 milyon lirayı buluyor.

Habere göre 2017'de İETT, “İş Hayatında Profesyonellik ve İmaj Yönetimi Eğitimi” ihalesi düzenlendi. İhaleyi 157 bin 500 TL'ye Maya Araştırma Danışmanlık Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi aldı. İETT, şirkete 2017 yılının nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplam 171 bin 675 TL ödeme yapıldı.

İstanbul Otobüs İşletmeleri, personel için 2016'da “Davranış ve iş geliştirme Eğitimi” ihalesi açtı. 164 bin liralık teklifin sahibi Maya Araştırma ihaleyi aldı. İBB şirketinin aynı iş için 2014'te açtığı ihaleyi 306 bin TL'ye, 2015'te 200 bin TL'ye yine bu şirket almıştı. Taşkesenlioğlu milletvekili seçilmeden birkaç ay önce 2015'te “Kurumsal Reorganizasyon hizmeti” ihalesini 145 bin TL'ye aldı.

Şirket hakkında

Maya Araştırma ve Danışmanlık 2005'te Zehra ve Nesrin Taşkesenlioğlu kardeşler tarafından İstanbul Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye ile kuruldu. 5 yıl sonra şirketin sermayesi 100 bin TL'ye çıkarıldı. Taşkesenlioğlu milletvekili olduktan sonra 2017'de sermaye 500 bin TL'ye çıkarıldı. 2019'da her iki ortak paylarını Taşkesenlioğlu'nun şoförü Ahmet Karakaş'a devretti. 2020'de şirketin merkezi Ankara Gölbaşı'na taşındı. Aynı yıl Karakaş hisselerinin 499 bin 975 TL'sini Mengen Organik Tarım Hayvancılık ve Süt Ürünleri Anonim Şirketi'ne devretti. Şirketin tüm hisseleri bu yıl şubat ayında Hüseyin Başak'a devredildi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU