Gültekin Uysal: Devr-i sabık şart oldu

“Biz intikam peşinde değiliz, hukuk içinde hesap sorma peşindeyiz”

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili “Kravatlı soygun var ve devr-i sabık şart oldu. Biz intikam peşinde değiliz, hukuk içinde hesap sorma peşindeyiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Peker’in iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Biz bu kravatlı soygun hareketiyle ilgili devr-i sabık yaratacağız. Bu konuda son 20 yılda sorumluluğu olanlar millet, tarih ve hukuk önünde hesap vermeli. Ortada cürüm işlemek için organize olmuş bir suç örgütü varsa tabi hukuk içinde hesap sorulmalı. Bu rezilliklerin hesabı sorulmasın mı? Tarihe cumhuriyetin fetret dönemi olarak geçecek 20 yıllık bir iktidar var. Cumhuriyetin bütün birikimi başta olmak üzere maddi kaynakları, yeraltı yer üstü kaynakları, doğası, hukuku, demokrasisi yerle bir edildi. Bir cadı avı değil, kaynakları heba olmuş, yoksullaştırılmış, hukuksuzluğa uğramış insanlar adına hesap sormak lazım. Ortada bir suç varsa bunun bir cezası da olmalı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU