Sedat Peker'den Taşkesenlioğlu ailesi hakkında yeni iddialar

Peker, Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan Prof. Dr. Ünsal Ban'a "Hayatını kurtarmak için yapıyorum" diye seslenerek gizli çekilmiş bir video yayımladı

Fotoğraf: AA

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, AK Parti  Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında yeni iddialar ortaya attı.

Peker'in kendisiyle bağlantılı Deli Çavuş isimli Twitter hesabından bir dizi mesaj paylaştı ve “Ben şu an SPK ile ilgileniyorum ancak Halkbankası’nda çok daha büyük skandallar var” dedi.

“Ali Fuat’ın üç tane gelir kapısı vardı”

Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun “3 gelir kapısı olduğunu” söyledi ve bu iddiaları için şunları yazdı:

Birincisi SPK’da halka arz edilmiş şirketlerin sudan bahanelerle işlem görmesine yasak getiriyor ya da oynayan büyük oyunculara yasak getiriyor. Yasak geldikten sonra çevresinde Diyarbakırlı Nedim Özbek olarak bilinen kişi ya da Ahmet ve Süleyman isimlerindeki yakınlarını devreye sokuyor. Bu kişiler biz işinizi hallederiz diyerek büyük paralar karşılığında bu yasakların kalkmasını sağlıyorlar. Rüşvet tarifesinde en küçük rakam 500 bin dolar. Üst limit ise açık yani sınırsız. Buna bir örnek vermek gerekirse Kütahya Şeker hisse senetlerinde yasak yiyen Abdullah isimli şahıstan 1 milyon 250 bin dolar aldılar.

Taşkesenlioğlu’nun ikinci gelir kapısı tüm bedelli şirketlerden yüzde 6 para almasıdır. Bedelli nedir diye sorarsanız şudur. Bir şirketin sermayeye ihtiyacı varsa hisse sahiplerinden yani küçük yatırımcıdan para toplaması gerekir. Ancak Taşkesenlioğlu yine sudan bahanelerle bu izni vermeyip işi yokuşa sürer. Biraz önce isimlerini söylediğim Nedim Özbek, Ahmet ve Süleyman ismindeki yakınları devreye girer. Buna da bir örnek vermek gerekirse AVOD isimli firma yıllarca bedelli yapmak istedi. Ancak Ali Fuat bunu hep engelledi. Ancak giderayak AVOD Holdingin sahibi Nazım beyin yüzde 100 bedelli istediğini bile aşıp yüzde 200 bedelli izni verdi. Bunun karşılığında 4 milyon 250 bin dolar para aldı. Son 3 yılın bedelli listesi çıkarılırsa bu firmaların tamamından para aldılar. Ancak diş geçiremeyecekleri Koç ve Sabancı gibi firmalar bunun dışındalar. Halka arzlardan çok büyük paralar alındı.

İBB’ye: İnceleme yapıp suç duyurusunda bulunma zorunluluğu var

“Peki Taşkesenlioğlu ailesinin diğer fertleri bu işlerden nasıl faydalanıyor?” diye soran Peker, şöyle devam etti:

Yüzde 90’ı Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na yüzde 10 ise Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Esrin Kakırman’a ait olan Maya Eğitim Danışmanlık şirketi var. Bu şirket abisinin SPK başkanı olduğu dönemde halka arz danışmanlığını yaptığını web sayfası üzerinden duyurmuş (rüşvet toplama yani). Bu şirketin başka bir rezilliği, o tarihlerde AK Parti’de olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer AK Parti belediyelerine iş yapmışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yazıları ihbar kabul edip, inceleme yapıp, savcılığa suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır.

“Çaldıkları yetmemiş gibi vergi vermemek için hile yapıyorlar”

Ancak rezillikler burada da bitmiyor ki. Çaldıkları yetmezmiş gibi devlete de vergi vermemek için hileler yapıyorlar. Şirketleri olan Maya Eğitim Danışmanlık şirketine bir demirci firmasından 1.5 milyon TL’lik hayali fatura kestiriyorlar. Ancak böyle bir durum hayatın olağan akışına aykırı olduğu için maliye hemen müdahale ediyor. Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bu durum da sümen altı edilmiş şekilde bekletiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bir dost uyarısı üzerine şirketi devrediyorlar”

Bir dostlarının uyarısı üzerine 14.10.2019 da şirketi devrediyorlar. Dostları diyor ki “Nesrin Kakırman sen Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürüsün, sen bir şirkete ortak olamazsın.” Zehra Taşkesenlioğlu’na da sen milletvekilisin kendi partinin belediyelerine de iş yapıyorsun bu ileride başınıza iş açar diyor. Bu sebeple şirketi devrediyorlar. Nesrin Kakırman, Taşkesenlioğlu ailesinin küçüğü. Evlilikten dolayı soyismi farklı.

“Sevgilisi ayrılmak istemeyince ölümle tehdit etti”

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Halkbankası genel müdürüyken bir de sevgilisi var. Kendine yeni bir sevgili bulunca bu sevgilisinden ayrılmak istiyor. Ancak kadın ayrılmak istemediği için arkadaşının iş yerine kadını çağırıp bir mafyaya yakın adamlarla beraber kadını ölümle tehdit edip ayrılmasını sağlıyorlar. Hani din iman?

“180 milyon dolarını İstanbul’daki evlerinde saklıyor”

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı var. Bunların çoğunluğu Nedim Özbek ve Diyarbakırlı olarak bilinen Emin’in üzerinde ancak başka yakınlarının üzerine de yapmış. Başka yakınlarının üzerine yapmış olduğu mallar da var. Yüce devletimizin şerefli polislerine samimi ihbarımdır: Ali Fuat Taşkesenlioğlu 180 milyon dolarını Bahçelievler’deki villasında ve Halkalı’daki bir apartmanda olan karşılıklı iki dairesinde saklamaktadır. Bu olaylar basına düşünce paraların büyük bit bölümünü taşıdı. Ancak bir bölümünün halen o evlerde olduğunu biliyoruz.

“Bu evlerde 4 tane büyük kasa var”

Evlerin adresi baz istasyonu kayıtlarından çıkarılabilinir. Bu evlerde 4 tane büyük kasa bulacaksınız. Paralar o kasaların içinde.

"Küçük yatırımcılar paralarının 2/3'sini kaybetti"

Peker, Taşkesenlioğlu'nun SPK başkanı olduğu dönemde yapılan halka arzın şaibeli olduğunu öne sürerek şöyle devam etti:

Daha önce bahsettiğim ali fuat taşkesenlioğlu’nun oteli bitti. Otel İkitelli’de 5 yıldızlıdır. Otelin ismi QUA OTEL ancak o bölgede 2 tane QUA otel var onun da detayını birazdan yazacağım. Otelin sahibi Ali Ercan görünüyor (Ercanlar Grup). Ali Fuat’ın SPK başkanı olduğu döneminde bu kişinin şirketi halka arz oldu. Bu halka arzlar tartışmalı yani şaibeli halka arzlardı. Şirketin birinin ismi QUA GRANITE diğerinin ismi ise GEZİNOMİ’dir. Bu şirketlere para yatıran küçük yatırımcılar şu ana kadar paralarının 2/3 sini kaybettiler. Belki onların içinden bir tanesi intihar etti. Belki her şeyini kaybedip sokağa düştü. Bu belkiler uzatılabilinir. İşte size Yüce dinimizi anlatıp, bir kalem oynatmayla milyonlarca milyarlarca…

“Ünsal Ban bana bir video gönderdi…”

Bu şirketlerin de büyük ortağı Ali Fuat’tır. Bir de bunlar çaldıkları paraları başkasının üzerine güvenerek nasıl yapıyorlar size onu da anlatayım. Hamili senet şeklinde düzenlenmiş şirket yapıları var. Mesela siz ticari sicilde o şirketi araştırırken sahibi olarak birini görürsünüz ancak o çoğunlukla çulsuzun tekidir. Ya da bir arkadaşına rica eder. Görünürde o vardır. Ancak şirketin hamili senetleri kimin cebindeyse şirketin sahibi odur. Şimdi geldik cehennemin kapılarının açılacağı bölüme. Ben SPK ile ilgili açıklamalar yapacağım dediğimde (takriben 1.5 ay önce) Taşkesenlioğlu ve onların arkasındaki güç olan Serhat Albayrak bir karar alırlar.

Bütün suçları Ünsal Ban’ın üzerine bırakacak şekilde karar alırlar. Zehra Taşkesenlioğlu2nun boşanma dilekçesini mahkemeye verdikten sonra bu dilekçeyi aynı anda süslü sülümana (Soylu) yollarlar. Aynı anda Ankara’da Ünsal Ban üzerinde polis tahkikatı yürütürken ayrıca da bir kriminal gruba gerekirse Ünsal Ban’ı herhangi bir bahane ile ortadan kaldırılması yönünde hazırlık yapmalarını söylerler. Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan Ak partinin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı.

Peker, paylaşımının bu noktasında bir video paylaştı:

 

 

"Senin hayatını kurtarabilmek için yapıyorum"

“Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde büyük bir kasap bıçağı varken seni öldüreceğim diyor. Ayrıca da sinir krizi geçirerek abisi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kocası Ünsal Ban’ı kastederek siz para çalacaksınız siz para yapacaksınız, ben ise rezilliğini yaşayacağım tarzında bir şeyler söylüyor” diye devam eden Peker, hakim ve savcılara da seslendi:

Sayın savcılar sayın hakimler, ben suç örgütü lideriyim bahanesiyle dediklerimi ciddiye almıyor havası yapıyorsunuz (tüm delillere rağmen) İktidar partisinin Erzurum milletvekilinden daha güvenilir şahit mi arıyorsunuz? Alın kendi ağzıyla söylüyor. Ünsal Bey senin adını geçirmememi videoyu şu an yayınlamamamı istemiştin (telefon konuşmamızda). Senin hayatını kurtarabilmek için bunu mecburen yapıyorum. Hem de akit yapmış olduğum 40 yaş altına yalan söylemiş olmamak için yapıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU