Peker’in iddialarında adı geçen isimden açıklama: Her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler

Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den “Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi? Rüşvet vermedim diye yatırımcılar cezalandırıldı” dedi

Mine Tozlu Sineren, kendisinden rüşvet istenildiğini ancak reddettiğini söylüyor. Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddiasına açıklama geldi.

Peker’in iddialarını doğrulayan Sineren "SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiğim her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler. Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi? Rüşvet vermedim diye yatırımcılar cezalandırıldı" dedi.

Mine Tozlu Sineren, 'minosetim' isimli Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkede istemek ayıp değil vermemek ayıp olmuş. İsteyen bir yüzü değil vermeyenin yüzü kapkara olmuş! Ortada bir rüşvet pazarlığı falan yok! İstediler… İstediklerini alamadılar. Bir kadını tabiri caizse kopartmaya çalıştılar kopartamadılar. Ve itibarsızlaştırmak için her türlü şeyi yaptılar. Savunma dahi almadan ceza üstüne ceza verdiler. Evet bu ceza haksız yere verilmiş ama bizden çıktı dediler. Para alamayan gazeteciler zamanında para verseydin yazmazdık dediler. Haberleri silmek için bile para istediler. Tahtadan bir lot dahi alıp satmayan ‘borsa patronu olmayacağım ben şirket patronuyum’ diyen kadını diğer borsa patronları gibi zannedip paylaşmak zorundasın paylaşmazsan olmaz dediler.

“Başkan rüşvet vermedi diye yatırımcı cezalandırıldı”

SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiği her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler. Hangi şirketin sermaye arttırımı 8 ay bekletildi? Ve olumsuz gerekçelerinin hiçbir maddesi sermaye arttırımı ile ilgili değil! Başkan rüşvet vermedi diye yatırımcı cezalandırıldı. Her türlü şikayet savcılık cimer yapıldı…yıllardır…bugün değil. Başkan başkan olduğundan beri şirkete zarar veren herkesi şikayet etti. Ceza almadı için mücadele etti. Savaştı! Ve asla bu sisteme dahil olmadı!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in kendisiyle bağlantılı Deli Çavuş isimli Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu, AK Parti  Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın adının geçtiği, bir ‘suç örgütü’ iddiasında bulunmuştu.

“Örgütün’ sermaye piyasasında faaliyet gösterdiğini ileri süren Peker sözkonusu rüşvet pazarlıklarının yazışmalarına dair görselleri paylaşmıştı.

Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU