Murat Sabuncu: Kılıçdaroğlu aday olursa CHP'nin "altı artı iki" formülü

"Şu an adaylıkta ağırlık Kılıçdaroğlu’ndan yana görünüyor. Yine de adayın belirleneceği önümüzdeki üç ayda çok şey değişebilir"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Murat Sabuncu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda CHP’nin oyları yukarı çekmek için üzerinde çalıştığı bir formülden bahsetti. Sabuncu’nun aktardığına göre CHP liderinin aday olması durumunda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu için çalışacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabuncu, bugünkü yazısında CHP’li yöneticilerin olduğu bir masada şu ifadelerin kullanıldığını yazdı:

Altılı masadaki uyum, birliktelik üst düzeyde. Muhafazakârından milliyetçisine, sosyal demokratına, geniş bir kesim ülkenin geleceği için bir arada. Seçim sürecine girip aday Kemal Bey olarak açıklandığında, şu anda anketlerde teveccüh gösterilen diğer iki isim, belediye başkanlarımız Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da alanda genel başkanları için çalışacaklar. Her ikisinin de hitap ettiği farklı siyasi tabanlar var. Onun için altı artı iki diye düşünmek lazım seçimde alanda çalışacak güçlü isimleri.

Sabuncu, kendi yorumunu da şöyle aktardı:

Konuşulan bu idi CHP’lilerin olduğu masada. Ama İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu “Sahada Mansur Yavaş’ın ismini duyuyoruz” demeyi sürdürüyor. Kavuncu sıradan bir isim değil. Sadece İstanbul’da değil partisinin yönetiminde de önemli bir kişi. Ama sanırım alandan haber verdiğine göre o da biliyor, görüyor. Kritik konularda toplum hâlâ Yavaş’ın ne dediğini bilmiyor. Yani Kılıçdaroğlu’nun geçtiği ‘stres testlerinden’ henüz geçmiş değil. Şu an adaylıkta ağırlık Kılıçdaroğlu’ndan yana görünüyor. Yine de adayın belirleneceği önümüzdeki üç ayda çok şey değişebilir. Malum “siyasette 24 saat uzun bir süre…”

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU