İstatistikler, Süper Lig şampiyonunu işaret etti: Fenerbahçe, Trabzonspor'u geçerek sezonu zirvede tamamlıyor

Futbolda yeni sezonun şampiyonluk tahminleri açıklandı. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u geçerek Süper Lig'de şampiyon olacağı öne sürülen raporda ayrıca Manchester City, Real Madrid, PSG, Bayern ve Inter'in liglerindeki şampiyonlukları olası görülüyor

Fenerbahçe, Süper Lig'de en son 2013-14 sezonunda şampiyonluğa uzanmıştı / Fotoğraf: AA

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Süper Lig ile Avrupa'nın en büyük 5 liginin de aralarında olduğu 27 ülkenin tahmini şampiyonları ve küme düşme adaylarını açıkladı.

Araştırmada takımların son 2 sezondaki performansları, kurulan kadrolar, yapılan transfer harcamaları ve istatistikleri baz alındı.

Rapora göre Süper Lig'in yanı sıra Serie A'da şampiyonlar bu sezon değişirken Bundesliga, Ligue 1, Premier Lig ve La Liga'da geçen sezon yaşanan senaryonun tekrar edeceği ön görülüyor.

"Fenerbahçe, Trabzonspor'u geçerek şampiyon olur"

Bu sezon iddialı kadro kuran ve takımın başına Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe'nin bu sezon Süper Lig'de Trabzonspor'un önünde şampiyonluk ipini göğüsleyeceği öne sürüldü.

Güncel kadrosu 180 milyon euronun üzerindeki sarı-lacivertlilerin en değerli oyuncuları Altay Bayındır, Diego Rossi, Joao Pedro, Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu.

 

 

Fenerbahçe'nin ardından geçen yılın şampiyonu Trabzonspor'un puan tablosunda ikinci sırada yer alacağı tahmin edildi.

126 milyon euro ile ligin en değerli ikinci ekibi olan bordo-mavililerin en pahalı oyuncuları Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Trezeguet ve Anastasios Bakasetas.

CIES'in tahminine göre Valerian Ismael yönetimindeki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından ligi üçüncü sırada bitirirken, Süper Lig'in en değerli ikinci ekibi olan Galatasaray ise 4. basamakta tamamlayacak.

Rapora göre Süper Lig'den küme düşecek takımlar ise İstanbulspor, Ümraniyespor, Giresunspor ve Ankaragücü.

 

 

Serie A'da da şampiyon değişiyor

Geçen sezon Milan'ın şampiyon olarak tamamladığı İtalya Serie A'da bu yıl zirvenin sahibinin Inter olacağı öngörüldü.

610 milyon euro ile İtalya'nın en pahalı kadrosuna sahip olan mavi-siyahlı ekipte Lautaro Martinez, Romelu Lukaku, Nicolo Barella, Milan Skriniar ve Alessandro Bastini öne çıkan oyuncular.

Geçen yılın şampiyonu Milan ise bu yıl Inter'in ardından ikinci sırada konumlanıyor.

 

 

Inter'den sonra ligdeki en değerli ikinci ekip olan Milan'da Rafael Leao, Theo Hernandez, Tomori ile Tonali en pahalı futbolcular olarak dikkat çekiyor.

Geçen yıl yapılan raporda şampiyonun Inter olacağı öngörülse de zirvenin sahibi Milan olmuştu.

Serie A'da üçüncünün Napoli, dördüncünün ise Juventus'un olacağı ileri sürüyor.

İtalya'da Lecce, Salernitana ve Cremonese ise küme düşecek takımlar. 

 

Real Madrid-Reuters.jpg
Real Madrid, La Liga'da geçen sezonu zirvede tamamladı / Fotoğraf: Reuters

 

4 ligde şampiyonlar değişmiyor

CIES'in her yıl gerçekleştirdiği muhtemel şampiyonlar raporunda Premier Lig, La Liga, Ligue 1 ve Bundesliga'da şampiyonlar bu sezon da değişmedi.

Premier Lig'de bu sezon için Manchester City'nin son iki sezonda olduğu gibi bu sezonda zirvede olacağı aktarıldı. Liverpool'un ikinci, Chelsea'nin ise üçüncü olacağı belirtildi.

La Liga'da geçen yılın şampiyonunu doğru tahmin eden CIES, bu yıl da İspanya'da Real Madrid'in şampiyon olacağını tahminlerine ekledi. Atletico Madrid'in ikinci olacağını açıklayan raporda ekonomik sıkıntılarla uğraşan Barcelona'nın üçüncü olacağı savunuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya'da son 10 yılı zirvede tamamlayan Bayern Münih, bu sezon da favori olarak görünüyor. Borussia Dortmund ikinci, Leipzig üçüncü, Bayer Leverkusen ise dördüncü sırada.

Fransa'da ise son 10 sezonda 8 kez şampiyonluk yaşayan Messi, Neymar ve Mbappe'nin forma giydiği PSG, 2022-23 sezonunda da Ligue 1'in şampiyonluk adayı. 

Ligue 1'de Monaco'nun ikinci, Marsilya'nın üçüncü olacağı tahminlere eklendi.

CIES, Premier Lig, Bundesliga, Ligue 1 ve La Liga'da geçen yıl tahminlerinde yanılmamıştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU