İhtiyaç mı alışkanlık mı? 19 kulüp bir ayda 106 oyuncu transfer etti

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren kulüpler, transferde de hız kesmiyor. 19 takımın şimdiye kadar yaptığı transfer sayısı 106'yı buldu. İstanbulspor ve Kayserispor henüz transfer yapmazken Adana Demirspor 12 oyuncu ile en çok takviye yapan ekip oldu

Süper Lig 2022-23 sezonu hazırlıklarını sürdüren kulüpler, transfer döneminin birinci ayında 106 oyuncu kadroya kattı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 17 Haziran'da başlayan ve 8 Eylül 2022'de sona erecek Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde kulüpler bir ayı geride bıraktı.

Futbolda yaz ve kış olarak ikiye ayrılan transfer dönemleri ise en yoğun geçen aralıklar. 

Bu dönemlerde yazılı, görsel ve sosyal medya da onlarca isim gündeme gelir, bir kısmının transferi gerçekleşirken büyük bölümünün olumsuz olduğu görülür.

Kulüplerin gerçekleştirdikleri transferlerin bazıları gerçekten ihtiyaç olan bölgeye yapılırken, bir kısmının taraftar baskısıyla bazılarının ise rakibin elinden oyuncu kapma amacıyla gerçekleştirildiği biliniyor.

 

 

Bu sezon 19 takımla oynanacak ve 36 hafta sürecek Süper Lig'de mücadele edecek kulüpler, şampiyonluk, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda başarı için ter dökecek.

Bu doğrultuda bir yandan 2022-23 sezonu hazırlıklarını sürdüren takımlar, diğer yandan kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ediyor.

Independent Türkçe, Transfermarkt verileri doğrultusunda kulüplerin gerçekleştirdiği transferleri mercek altına aldı.

17 Haziran'da açılan transfer penceresinde Süper Lig'de yer alan 19 kulüpten 17'si kadrolarını 106 oyuncu ile takviye etti.

18 Temmuz 2022 itibariyle henüz iki kulübün resmileşmiş transferi bulunmuyor.

 

 

"Dört Büyükler"den 19 takviye

Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan ve en çok şampiyonluk yaşayan takımlar olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un şu ana kadar yaptıkları takviye ise 19'u buldu. 

Fenerbahçe transfer döneminde Lincoln Henrique, Bruma, Emre Mor, Joshua King, Tiago Çukur ve Willian Arao ile birlikte 6 ismi takıma dahil etti.

 

 

Beşiktaş, Gedson Fernandes, Romain Saiss, Cenk Tosun, Wout Weghorst, Jackson Muleka; Trabzonspor ise Trezeguet, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Jens Stryger Larsen, Stefani Denswil transferleriyle beşer ismi kadrolarına kattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sezon transferde sessiz kalan Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Sergio Oliveira transferlerini resmiyete döktü.

Transferin şampiyonu Adana Demirspor

Geçen yılın sürpriz takımlarından Adana Demirspor, yaz döneminde transferin en hızlı ekibi oldu.

Adana temsilcisi, bir aylık süreçte 12 transfer yaparak bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

 

 

Demirspor şu ana kadar Aias Aosman, Kevin Rodrigues, Abdurrahim Dursun, Yusuf Sarı, Ertaç Özbir, Badou Ndiaye, Salih Kavrazlı, Jovan Manev, Henry Onyekuru, Goran Karacic, Ali Yavuz Kol ve Arda Kurtulan'ı kadrosuna kattı. 

Konyaspor ile Süper Lig'in yeni ekibi Ankaragücü, Adana Demirspor'un ardından 11'er oyuncuyla anlaşarak ikinci sırayı paylaştı.

Medipol Başakşehir ve Giresunspor sekizer takviyeyle bu ekipleri izlerken, Ümraniyespor 7 oyuncu transferi gerçekleştirdi.

 

 

İki kulüpten transfer yok

Hatayspor, Kasımpaşa, Karagümrük ve Gaziantep FK, geride kalan süreçte altışar oyuncuyu kadrosuna kattı.

Transfer döneminin sessiz ekiplerinden Antalyaspor, Alanyaspor ve Sivasspor ise üçer oyuncuyu renklerine bağladı.

2022-23 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek ekiplerden Kayserispor ile yeni çıkan İstanbulspor, henüz transfer yapmayan iki ekip olarak öne çıkıyor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU