"Bursa’da havuza girmek isteyen Suriyeliler site sakinlerini darp etti" iddiası doğru çıkmadı

Bazı internet sitelerinin yayımladığı haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. Olayın sitede misafir bulunan kişilerin Arapça konuşması yüzünden yaşandığı öğrenildi

“Bursa'da 15 yabancı Suriyeli, havuza girmelerine izin vermeyen site sakinlerini darp edip kaçtı” şeklinde servis edilen haberin gerçek yüzü ortaya çıktı.

Serbestiyet’ten Mustafa Ali Aykol’un haberine göre, olay Bursalı bir iş insanının sitede misafir ettiği biri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı iş insanı, ikisi Alman vatandaşı doktor ve kalp cerrahı ile sitenin havuzuna girmesiyle başladı.  Arap asıllı misafirler aralarında Arapça konuşunca site sakinleri onlara tepki gösterdi. Karşılıklı söz dalaşı da kavgaya döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursa’da yerel gazetecilik yapan Nezir Asaroğlu, olayın içyüzünü şöyle anlattı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Bursa Yıldırım’da tekstil fabrikası bulunan ve olayın yaşandığı Arya Sitesi’nde dairesi olan bir kişi, biri BAE vatandaşı iş insanı, biri Alman vatandaşı ve doktor, biri Alman vatandaşı kalp cerrahı ve bir diğeri de Türk vatandaşı mühendislik öğrencisi misafirlerini dairesinde ağırlıyor.

Misafirleri ile birlikte sitenin havuzuna giren şahsa, misafirleri aralarında Arapça konuştuğu için site sakinleri tarafından tepki gösteriliyor.

Daire sahibi şahıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ayrıca misafirlerinin de Almanya vatandaşı olduklarını söylemesine rağmen sitede konaklayan diğer kişiler onları dışarıya atmaya çalışıyor, küfür ve hakaret ediyor.

Daire sahibi şahıs ve misafirleri olayın daha kötü bir yere gitmemesi için can havliyle bu kişileri iterek kaçmaya çalıştıkları esnada karşılıklı itişme yaşanıyor.

 

Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU