Kılıçdaroğlu: "Başta kaldığım sürece asla giremezler" dedin, bastın imzayı, çıktın geldin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin politikasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu "Ne oldu? Gittin, bastın imzayı, çıktın geldin" ifadelerini kullandı

Fotoğraflar: AA Kolaj: Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Haymana ilçesinde kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

"Peygambere bile verilmeyen bu yetkiyi niye birileri kullanıyor?"

Konuşmasında "Neredeyse birbirimizin boğazına sarılacağız. Öyle bir hale geldik. Komşumuzun kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamaya başladık" ifadeleini kullanan Kılıçdaroğu şöyle devam etti:

Herkesin kimliği kendi şerefidir. Kimlik, siyaset konusu olmaz. Herkesin inancı değerlidir. Allah ile kul arasına girmeye kimsenin hakkı yoktur. Peygambere bile verilmeyen bu yetkiyi niye birileri kullanıyor? ‘Sen inançlısın, sen inançsızsın’… İyi de nereden biliyorsun? Bunu bir tek yüce yaratan bilir. Yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Türkiye’nin bu cendereden çıkması lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmek istediğini sürecin 1962'den beri devam ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ortada hiçbir şey yok. İçeride güzel nutuklar atıyoruz ama dışarıda halimiz nedir?" diye konuştu.

"Cumhuriyet tarihinde ilk defa ek bütçe istendi"

İktidarın ek bütçe düzenlemesini e eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu "Yılın başında bütçe yaptılar, yılın ortası oldu, bütçedeki bütün rakamların tamamı bitti. Şimdi yılın ortasında ikinci bütçe yapıyorlar. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey görülmedi, ilk sefer oluyor" dedi.

Açıklamalarında Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO vetosunu kaldırmasına da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Başta kaldığım sürece asla giremezler.’ Ne oldu? Gittin, bastın imzayı, çıktın geldin. Peki ağırlık oldu mu? Olmadı. Ciddiye alınır mı artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti? Bunu sizin vicdanınıza seslenerek söylüyorum. Türkiye böyle bir yönetimi hak etmiyor, yanlış yapıyoruz. Suriye ile kavga ettik, niye? 33 askerimiz şehit edildi. 33 askerimizi şehit eden Rusya idi. Biz, koşa koşa gittik Putin’den özür dilemeye. Şehitler bizim şehidimiz, öldüren Rusya, biz koşa koşa gidiyoruz oraya, özür dilemeye gidiyoruz. Ne işin var kardeşim?       

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU