Pınar Gültekin davasında karar: Cemal Metin Avcı'nın cezası, "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıla indirildi

Mahkeme heyeti, sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın on üçüncü duruşmasında karar açıklandı.

Son sözü sorulan sanık Cemal Metin Avcı, pişman olduğunu belirterek, cinayeti tek başına işlediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşı tarafın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, cinayeti tasarlamadığını savunan Avcı, maktulün kendisini ailesiyle tehdit ederek yüklü miktarda para aldığını bunun da dekontlarının mevcut olduğunu öne sürdü.

Geçmişinin çok temiz olduğunu ve sabıka kaydının olmadığını savunan Avcı, mahkemeden son isteğinin adaletin doğru tecelli etmesi olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi.

Baba Sıddık Gültekin: Karşı taraf maddi olarak çok güçlü

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. İki senedir mücadele veriyoruz. Maalesef bu Ramazan'ın son haftasında sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Yardımcısı tarafından bir iftar yemeği verildi. Biz o iftar yemeğine katıldık. Ve kadınların üzerindeki şiddet ile ilgili yeni bir reform yapacaklarını söylediler. Hiçbir suçun cezasız kalmayacaklarını söylediler. Ama maalesef benim baştan sona kadar beklediğim buydu" ifadelerini kullandı.

"Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum" diyen Sıddık Gültekin, şöyle devam etti: 

Yarın ne olacak, hesabımı kimden isteyeceğim? Benim hesabımı kim verecek? Başka bir şey söyleyemiyorum, bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum.

Gültekin ayrıca, "Bu kadar işkence çektirmek adalet midir? Ben geceleri yatamıyorum, kabuslar görüyorum. Yalnız ben ölmedim, benim bütün ailem öldü. Ben buradan kendimi yakmadan gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU