Bülent Arınç: "Kral çıplak" demenin zamanıdır, Allah cesur olana izzet verir

Arınç, "Televizyon programlarında onların adına konuştuklarını zannettiğimiz insanlar AK Parti'ye yararlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AK Parti'yi daha da aşağı çekiyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" toplantısına katılarak konuşma yaptı.

AK Parti'nin kuruluş sürecinde birçok toplantıya katıldığını belirten Arınç, "Özellikle ben. Ben milletvekili bile değilim, 90'lı yılların başında Dinamit Programı'na katıldık. Biz oralara koşarak gittik. Hakkımızda öyle yanlış algılar vardı ki. Ama biz bu ülkenin akıllı, iyi siyaset yapan insanları olarak laikliğin ne anlama geldiğini söylemeye çalışıyorduk. Ama laiklik yerine laikçi kesilen bir takım insanlar bizi bir takım peşin hükümlerle bizi mahkum ediyordu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu toplantıda keşke AK Parti'liler de olsaydı"

Arınç, AK Parti mensuplarının da bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorunda olduklarını da vurgulyarak, "Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Parti'liler de olsaydı. Devir çok değişti. 'Şimdi oraya gidersek bir  tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri. Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim' diyorlar. Korkuyorlar. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz" ifadelerini kullandı.

Arınç şunları kaydetti:

Sütten çıkmış ak kaşık da değiliz. Niye buraya gelemesin bazı insanlar? Paranoya var. "Orada olursam mahvoldum, bittim" diyenler var . Arabasının plakası FG olduğu için "Sen bu aracının plakasını değiştir. Başına çok iş gelir" denilen bir Türkiye'deyiz.

Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler. Havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. O sırada da ufak tefek bir şeyler konuşurlar. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. 'Kral çıplak' demenin zamanıdır. Allah cesur olana izzet verir

"Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır"

Arınç konuşmasında, "6'lı masa" ittifakını da değerlendirdi.

"Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır" diyen Arınç, "Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum" diye konuştu.

"Her konuşmalarıyla AK Parti'yi daha da aşağı çekiyorlar"

Arınç, televizyon programlarında AK Parti'yi savunan bazı kişilerin partiye zarar verdiğini beliretek şunları söyledi:

Televizyon programlarında onların adına konuştuklarını zannettiğimiz insanlar AK Parti'ye yararlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AK Parti'yi daha da aşağı çekiyorlar. Onlar temsil etmesin partimizi, siz temsil edin. Ey genel başkan yardımcıları ey bir başkası "Partimizin düşüncesi budur diye neden çıkmıyor, konuşmuyorsunuz?" Her şeyi çok bildiğini zanneden bu laf ebesi adamlardan ne zaman kurtulacaksınız?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU