Gözaltındaki gazetecilerden mesaj: Süreç, delil uydurma sürecine evrilmeye başladı

"8 gün değil 80 gün de geçse gazetecilik faaliyetlerimiz dışında bir şey elde edemeyeceksiniz"

Fotoğraf: Twitter

Diyarbakır’da 7 gündür gözaltında tutulan gazeteciler, gözaltı sürecinin “delil uydurma” sürecine evrildiğine işaret ederek, “Gazetecilik dışında suç işlemedik. Dayanışma büyütür” mesajı gönderdi.

Gazete Karınca’nın aktardığına göre, Diyarbakır’da 8 Haziran’da evlere ve çalıştıkları basın yayın kuruluşlarına düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi, 7 gündür İl Eminiyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutuluyor.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, gözaltı sürecine dair mesaj gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm gözaltındaki gazeteciler adına gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı:

Uzun gözaltı süreci işkenceye ve cezalandırmaya dönüştü. Süreç, delil uydurma sürecine evrilmeye başladı. 8 gün değil 80 gün de geçse gazetecilik faaliyetlerimiz dışında bir şey elde edemeyeceksiniz, bu yüzden dosya savcısına sesleniyoruz; elinizde ne varsa görmek ve yüzleşmek istiyoruz. Siz de bu süreci daha fazla uzatmayın. Aksi takdirde töhmet altında kalıyorsunuz. ‘Acaba delil mi uyduruluyor’ diye bir kanaat oluşmaya başlıyor. Biz gazeteciyiz ve gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir suç işlemedik. Bu nedenle bir an önce serbest bırakılmayı talep ediyoruz. Bu vesileyle kaç gündür bizleri yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarımız ve basın meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. ‘Dayanışma büyütür’ diyoruz.

Gözaltında tutulan 20’si gazeteci 22 kişinin isimleri şöyle:

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz, ve Kadir Bayram ile Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen.

 

Gazete Karınca

DAHA FAZLA HABER OKU