DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Beştepe oligarkları için yolun sonu göründü

Babacan, “Şimdi de görmezden gelinenler kazanacak ve emeklik günleriniz başlayacak. Kazanan; siz de dahil tüm Türkiye olacak” dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İzmir Karabağlar İlçe Kongresi'ne katıldı. Gelire Endeksli Senet uygulaması ve Bakan Nebati'nin "Dar gelirli hariç üretici, ihracatçılar kâr ediyor, çarklar dönüyor" sözleri üzerinden iktidara yüklendi. Babaşan şu ifadeleri kullandı:

Utanç duyuyorum. Cumhurbaşkanı çıkıyor; açlığı inkâr ediyor. Kabinedeki ilgili bakanı da çıkıp açık açık dar gelirlileri daha da yoksullaştırdıklarını itiraf ediyor. Onlar hiç utanmıyorlar, hiç sıkılmıyorlar. Gece yarısı bozdukları ekonomiyi gündüz gözüyle düzelteceğiz. Gece yarısı çıktıkları İstanbul Sözleşmesi’ne biz gündüz gözüyle gireceğiz

"Erdoğan tribünlere oynuyor. Yunanistan’ı bize şikayet ediyor. Yunanistan’ın hukuksuzluğunu Rize’deki Ayşe teyze, Konya’daki Hacı dayı mı, Diyarbakır’daki Ahmet mi engelleyecek?" dye soran Babacan şunları söyledi:

Türkiye’nin dış politikası tek bir kişinin keyfine endekslendi. Dış politikada sonuç aldıkları bir tane bile alan yok. Haklı olduğumuz konularda bile sonuç alamıyorlar. Lozan Barış Anlaşması, bu ülkenin kuruluş noktasıdır. Bu ülkenin başlangıç çizgisidir. Lozan’ı deldirmemek Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numaralı görevidir. Hakkımızı hukukumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Erdoğan tribünlere oynuyor. Yunanistan’ı bize şikayet ediyor. Yunanistan’ın hukuksuzluğunu Rize’deki Ayşe teyze, Konya’daki Hacı dayı mı, Diyarbakır’daki Ahmet mi engelleyecek? Türkiye’nin diplomatları, büyükelçileri ne güne duruyor? Diplomasiyi çalıştırsana.

Sayın Erdoğan; güçten bahsediyorsan, ülkemizi, savunma sanayimize darbe vuran yaptırımlardan kurtar. Önce git de parasını ödediğimiz F-35 savaş uçaklarımızı al. Gücümüzü artırmak istiyorsan, önce Türkiye’yi yalnızlaştırmaktan vazgeç. Biz olsak Türkiye’yi yalnızlaştırmazdık. Haklı olduğumuz konuda yalnız kalmazdık. Uluslararası saygınlığı olan hukukçulara haklılığımızı anlatan raporlar yazdırır, dünyanın masasına koyardık. Hatta Yunanistan hükümetini, Yunanistan halkı nezdinde utandırırdık. Yunanistan ve Türkiye; aralarındaki sorunları çözebilecek birikime sahip iki ülkedir, iki komşudur. Ülkemizin de Yunanistan’la sorunlarını konuşacağı mekanizmalar vardır. Bizim dileğimiz, komşumuzla sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmektir. Gençlerin umudunu Türkiye’den koparırsanız çok yazık edersiniz. Ama şu anda hükûmet bunu yapıyor maalesef. İşte o yüzden DEVA İktidarında gençler kazanacak. Gençlerle beraber ülkemizi özgür ve zengin bir ülke yapacağız."

.Merak ediyorum bunlar gündüz ne yapıyorlar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önceki akşam yaptığı açıklamaya da değinen Babacan şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık, BDDK, SPK, Merkez Bankası çıkmış gece 11’den gece 2’ye kadar kararlar yayınlıyor. Merak ediyorum bunlar gündüz ne yapıyorlar? Akdeniz ülkelerinde siesta var. Gündüz saatlerinin kıtlığı var da onun için mi gece yarısı yayınlıyorsunuz siz bunları? Erdoğan bugün gitsin Almanya’ya, oradaki ekonomiyi yönetmeye başlasın. Koskoca Alman ekonomisi üç dört senede batar.

Emeklilik günleriniz başlayacak

“Bu seçimi; evladına harçlık veremediği için gizli gizli ağlayan babalar, marketten istediğini alamadığı için başı öne eğilen anneler kazanacak” diyen Babacan şöyle konuştu:

28 Şubatçıların bin yıllık iktidar hevesini alaşağı eden kardeşlerim, konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak. Sayın Erdoğan; siz görmezden gelinenlerin zaferini çok iyi bilirsiniz. 2002’de o sessiz yığının desteğiyle iktidara gelmiştiniz. Şimdi de görmezden gelinenler kazanacak ve emeklik günleriniz başlayacak. Kazanan; siz de dahil tüm Türkiye olacak. Beştepe oligarkları için yolun sonu göründü. Erdoğan’a sesleniyorum. Dönülmez akşamın ufkundayız.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU