Çinli tenisçi Zheng Qinwen, Fransa Açık'taki umutlarının regl ağrıları yüzünden suya düştüğünü söyledi

Zheng, dünyanın bir numarasından 10 maç sonra bir set koparmayı başardı

Çinli Zheng Qinwen, Fransa Açık tenis turnuvasının 9. gününde tek kadınlar maçında Polonyalı Iga Swiatek'in vuruşunu karşılıyor (AFP)

Çinli tenisçi Zheng Qinwen dünyanın bir numaralı tenisçisine karşı sıkı bir mücadele sergiledi fakat Fransa Açık'ta ilk kez oynayan sporcunun turnuvada devam etme hayali pazartesi günü şiddetli regl sancıları nedeniyle sona erdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polonyalı Iga Swiatek üst üste 32. galibiyetini 6-7(5), 6-0 ve 6-2'lik setlerle elde edince 19 yaşındaki Zheng, Fransa Açık'ta çeyrek finale kalamadı.

Fransa Açık'ta ilk kez mücadele eden genç kadın zaten sağ bacağını sakatlamıştı.

Zheng, muhabirlere verdiği demeçte "Bilirsiniz, kadınlara has bir şey işte. İlk gün her zaman çok zordur, sonra spor yapmak zorunda kalınca ilk gün her zaman çok fazla ağrım olur. Ve doğama karşı gelemezdim" diye konuştu.

Keşke kortta bir erkek olabilsem ama o anda olamam...Keşke gerçekten erkek olabilsem de bundan dolayı acı çekmek zorunda kalmasam.

Fakat Çinli yükselen yıldız çektiği acılara rağmen, Paris'te düzenlenen Roland Garros'ta, dünya bir numarası ve 2020 Polonya şampiyonundan son 10 maçta ilk defa bir set almayı başardı.

Dünya 74 numarası Zheng, maçın ikinci setinin başlarında sakat sağ bacağını sardırmak için iki defa tıbbi mola almak zorunda kaldı.
 

Zheng Qinwen
Qinwen Zheng, Polonyalı Iga Swiatek'e karşı oynadığı 4. tur maçında bacağında sargıyla oynadı (Reuters)


Zheng tedaviden sonra baldırındaki sargı nedeniyle ivmesini kaybetti ve ana çizgide hareket etmekte zorlandı, bu da tek taraflı bir ikinci sete yol açtı.

Sargıyı çıkardıktan sonra üçüncü sette performansı az da olsa iyileşti fakat hayal kırıklığına uğrayan Çinli oyuncu hata yaptıkça zorlanıyor gibi görünüyordu.

Bu durum Swiatek'e rakibinin kortta 3 saattir acı çektiği maçın son setinde durum 2-1'ken zaferini garantileyebileceği iki servis kırma puanı şansı verdi.

Zheng "Bacak işleri zorlaştırdı" diye ekledi.

Ama karnıma kıyasla bacağımdaki ağrı hafifti. Kendi oyunumu oynayamıyordum çünkü karnım canımı çok fazla yakıyordu. Sahada gerçekten elimden gelenin en iyisini yapıyorum, yalnızca çok zor.

Rus Liudmila Samsonova'ya yenildiği 23 Nisan'dan bu yana bir set bile kaybetmeyen Swiatek, Çinli rakibini oynadığı "harika tenis" için övdü.

Vuruşlarından bazılarına şaşırdım, üstten yaptığı spin vuruşları harikaydı. Çok tebrik ederim. Öndeyken kaybettiğim sinir bozucu bir ilk setten sonra geri döndüğüm için mutluyum.

Swiatek, üst üste üçüncü defa Fransa Açık'ta çeyrek finale yükseldi ve şu anda 32 maçlık galibiyet serisiyle bu yüzyılın en iyi üçüncü galibiyet serisine sahip.

Polonyalı tenisçi yarı finale çıkabilmek için dünya 11 numarası ABD'li rakibiyle karşı karşıya gelecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/independentpremium/sport

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU