Amazon yöneticisi: Metaverse'tense gerçek dünyanın tadını çıkarmayı sağlayacak cihazlar üstünde çalışıyoruz

Buna karşılık Meta, çalışanların "iPhone anı" olacağını söylediği çalışmaya yönelik piyasaya 4 sanal gerçeklik gözlüğü çıkarıyor

(Pixabay)

Amazon'un cihazlar müdürü, şirketin metaverse'ten ziyade insanların "gerçek dünyanın tadını çıkarmasını" sağlayan aletler üzerinde çalıştığını söyledi.

The Wall Street Journal'ın ev sahipliğinde düzenlenen Her Şeyin Geleceği Festivali'nde konuşan David Limp, cihazların geleceğiyle ilgili "bir tür yer değiştirme" söz konusu olabileceğini ama Amazon'un odak noktasının "mevcut durumu iyileştiren" cihazlar olduğunu söyledi.

Limp, "insanların dikkatini çeken, gerçek dünyanın tadını çıkarmalarını sağlayan ve aileyi daha toplumsal bir deneyim haline getiren teknolojiler üzerinde çalışmak istediğini" belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metaverse konusundaysa Limp, teknolojinin tanımının belirsiz olduğunu dile getirdi. Limp "Bu birkaç yüz kişiye metaverse'ün ne olduğunu düşündüklerini sorsaydım, 205 farklı cevap alırdık. Ortak bir tanımımız yok. Metaverse, birçok farklı kişi için çok başka şeyler ifade ediyor" dedi.

Facebook'un kurucusu ve ana şirketi Meta'nın başkanı Mark Zuckerberg, internetin ete kemiğe bürünmüş bir sonraki aşaması olarak metaverse'e yatırım yapıyor. Facebook'un Reality Labs Başkan Yardımcısı Andrew Bozworth ve Küresel İlişkiler Başkan Yardımcısı Nick Clegg'in geçen yıl yazdığı blog yazısında ikili, şirketin metaverse vizyonunu insanların "arkadaşlarıyla takılabileceği, çalışabileceği, oynayabileceği, öğrenebileceği, alışveriş yapabileceği, yaratabileceği ve daha fazlasını yapabileceği" sanal bir alan olarak tanımladı.

Meta, teknolojik inovasyonun bir sonraki aşamasına geçerek gelecekteki "iPhone anını" zorlamak için hem artırılmış gerçeklik gözlükleri hem de sanal gerçeklik gözlükleri geliştiriyor.

Meta'nın 2024'e kadar 4 yeni sanal gerçeklik (VR) gözlüğü piyasaya sürmeyi planladığı bildirildi. Bunlardan ilki, mevcut Quest cihazından daha güçlü bir alet olan Project Cambria gözlüğü eylülde piyasaya sürülecek. Ardından Project Cambria'nın yeni versiyonu 2024'te çıkacak. Diğer iki gözlük 2023 ve 2024'te gelecek fakat bunlarla ilgili ayrıntılar henüz net değil.

Limp, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin sanal gerçeklik ürünlerinden daha iyi olacağını çünkü kullanıcıların gerçek dünyayla etkileşime girebileceğini söyledi. Ancak Limp "herkesi tamamen içine çeker ve onları mevcut durumdan uzaklaştırırsa ondan hoşlanmayacağını" ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU