Kedi kürklü eldiven hayvanseverlerin tepkisini çekti

Aktivistler eldiveni adli tıp laboratuvarlarına gönderdi

Hayvan hakları savunucuları kedi tüyü içeren eldiven gibi birçok ürünün tüketicileri yanılttığını söylüyor (The Guardian) 

Avustralya'nın Victoria eyaletinin Melbourne şehrindeki bir pazarda 20 dolara kedi tüyü içeren eldivenlerin satılması, hayvan hakları savunucularının tepkisini çekti. 

Aktivistler eldivenleri incelenmesi için ABD'de bir adli tıp laboratuvarına gönderdi. Kolektif Moda Adaleti grubu ve Hayvan Adaleti Partisi birlikte hareket ederek yapay kürk içerdiği söylenen eldivende kedi tüyü kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı. 

Eldivenlerin satıldığı Queens Victoria Market adına yapılan açıklamada yetkililer kedi tüyü içeren üründen haberdar olmadıklarını belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu nitelikteki herhangi bir malın satışına göz yummayız ve dikkatimize sunulduğunda belirli durumları çözmek için satıcılarla ve ilgili makamlarla birlikte çalışırız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvan Adaleti Partisi'nden milletvekili Andy Meddick eyalet yönetimini kürk yasağını desteklemeye çağırdı. Meddick böyle bir yasağın Avustralyalı tüketicileri koruyacağını söyledi. 

Milletvekili, "Birinin pazara girip yapay kürk olduğu söylenen bir şeyi satın alması, ancak daha sonra kedi tüyü içerdiğini öğrenmesi korkunç. Victorialılar etik seçimler yapma çabalarında yanlış yönlendiriliyor ve bunu düzeltmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı. 

Kolektif Moda Adaleti direktörü Emma Hakansson, bilmeden kedi tüyü kullanma fikrinin çoğu Avustralyalıyı dehşete düşüreceğini söyledi.

Hakansson, "Bu sorunun eyalet genelinde yaygın olduğundan şüphemiz yok" dedi.

 

Independent Türkçe, The Guardian, 7news

DAHA FAZLA HABER OKU