Ünlü mankenler Kürtçe müzik eşliğinde Diyarbakır'da defile yaptı, beyaz güvercin uçurdu

Türkiye'nin en büyük moda etkinliklerini gerçekleştiren Dosso Dossi Fashion Show, Antalya, Doğubayazıt ve Kapadokya'nın ardından bu kez Diyarbakır'da moda rüzgarı estirdi

Diyarbakır Valiliği'nin ev sahipliğinde kentin tarihi ve turistik bölgelerinde gerçekleştirilen ve 50 ülke televizyonlarında gösterilecek çekimler öncesi Sur ilçesindeki tarihi Cemilpaşa Konağı'nda ünlü mankenler Tülin Şahin, Demet Şener, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz, Cemrenaz Turhan, Şira Sahilli, Deren Talu, Derin Talu ve Madelein Sarıkabadayı'nın da aralarında olduğu 25 manken Kürt sanatçısı Rojda'nın Kürtçe müziği eşliğine mini bir defile sundu. 
 

(4).jpeg
Fotoğraf: Dossa Dossi

 

Dosso Dossi Başkanı: Bu bir sosyal sorumluluk projesi

Independent Türkçe'ye konuşan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıtlı iş insanı Hikmet Eraslan, tekstil ürünlerinin dünyaya pazarlanması amacıyla gerçekleştirilen çekimlerin aynı zamanda Diyarbakır'ın turizm ekonomisine de katkı sağlamasını hedeflediklerini söyledi.
 

(21).jpeg
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan / Fotoğraf: Dossa Dossi

 

Eraslan, "Diyarbakır'ın ilgiye ve motivasyona ihtiyacı var. Sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüğümüz organizasyonumuz sadece bir moda etkinliği olmayacak bir yandan da Diyarbakır'ın tarihi özelliklerini 100 milyonlarca kişiye ulaştıracak bir gücümüz var onu kullanıyoruz. Diyarbakır'ın güzelliklerini ancak moda, müzik, sanat ve kültürel etkinliklerle tanıtarak çok daha iyi bir şekilde sunabileceğimize inanıyorum. Doğubayazıtlı biri olarak Doğubayazıt'ta bunun ne kadar önemli bir aşamaya geldiğini gördüm. Aynısının Diyarbakır'a da yansıyacağını umuyorum. Turizmin, sanayinin bir an önce Diyarbakır'a gelebilmesi için sanat ve kültürel etkinlikler çok önemli. Biz de burada bunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 
 

1 (1).jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe

 

Kürtçe müzik eşliğinde defile yaptılar, beyaz güvercin uçurdular

On Gözlü Köprü başta olmak üzere Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında gerçekleşen dijital platform defilesine aralarında; Tülin Şahin, Demet Şener, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz, Cemrenaz Turhan, Şira Sahilli, Deren Talu, Derin Talu ve Madelein Sarıkabadayı'nın da olduğu 25 manken görev aldı.
 

1 (8).jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe

 

Ünlü mankenler, Kürt sanatçı Rojda'nın seslendirdiği "Naçım Zozana" potporisi eşliğinde Dosso Dossi'nin sonbahar ve kış kreasyonunu sergiledi.
 

(2).jpeg
Fotoğraf: Dossa Dossi

 

Pembe halı üzerinde ürünleri sergileyen mankenler, 50 ülke televizyonunda aynı anda yayımlanacak digital platform için hazırlanan klip sonunda Dicle Nehri üzerindeki On Gözlü Köprü'den beyaz güvercin uçurdular.
 

 

Ünlü mankenler Diyarbakır'ı anlattı: Mutlu olduk

Manken Demet Şener de hayatında ilk kez Diyarbakır'a geldiğini ifade ederek, "Bu projede yer almaktan, Diyarbakır'ı görmekten son derece mutluyum" dedi. 
 

1 (3).jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe

 

Manken Tülin Şahin ise daha önce de Diyarbakır'a geldiğini ve aynı sıcaklığı hissettiğini ifade ederek, "Modanın gücünü tarihi görselle buluşturan ve kent turizmine de katkı sunan Hikmet Bey'e çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

1 (9).jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe

 

Kürt sanatçı Rojda: Şarkımın seslendirilmesi beni mutlu etti

Mankenlerin defile sırasında potpori parçası çalınan Kürt sanatçı Rojda ise Dosso Dossi'nin daha önce Doğubayazıt, Antalya ve Kapadokya'daki çekimlerde de kendi eserini kullandığını hatırlatarak, "Çok kıymetli bir iş yapıyorlar. Kendi işlerini yaparken kültürel zenginliğimizi dünyaya tanıtıyorlar. Mutlu oldum. Kürt müziğinin kendi coğrafyamızda kullanılması güzel bir şey. On Gözlü Köprü'deki defilede şarkılarımın seslendirilmesi beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU