Kar voleybolu heyecanı Erciyes’te

Uluslararası Voleybol Konfederasyonu tarafından düzenlenen 2019 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 11-13 Ocak tarihlerinde Erciyes’te yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi, 2019 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu karşılaşmalarına üçüncü kez ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Voleybol Konfederasyonu tarafından 11-13 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenecek 2019 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2. etap karşılaşmalarına 9 ülkeden 60 sporcu katılacak.

İlk turu Moskova'da yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes'in kar ile yapılabilecek her türlü sportif organizasyonun üssü haline geldiğini, 11-13 Ocak CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2. etap karşılaşmalarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Organizasyonun Avrupa'dan 7 ülkede düzenlendiğini, Türkiye’de ise Kayseri'nin ev sahipliği yaptığını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:

"Kar voleybolu, Avrupa'da yavaş yavaş yaygınlaşıyor ama hızla halk seviyesine kadar inen bir spor. Bu turnuva 5 yıldır düzenleniyor.  Biz bu olay başlar başlamaz geç kalmadan hemen organizasyonları almaya başladık. Bu sene de üçüncü kez ev sahipliği yapacağız. Bu yılki organizasyona İtalya, Polonya, İsviçre, Rusya, Romanya, Çekya, Slovakya, Kosova ve Türkiye olmak üzere 9 ülkeden 60 sporcu katılacak. 17 erkek, 13 kadın takımı olmak üzere 30 takımın mücadelece edeceği müsabakalarda dereceye giren takımlara para ödülü ve kupaları verilecek.”

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU