Cips fabrikasında patateslerin arasından 80 yıllık el bombası çıktı

Bomba imha ekibi müdahale etti

Mr Chips adlı şirket, soruşturmanın bitmesinin ardından el bombasını polisten alıp sergilemek istiyor (David White/Stuff)

Yeni Zelanda'daki bir fabrikada iki gün önce patateslerin arasında el bombası bulundu.

Mr. Chips adlı şirketin fabrikasında gece vardiyasında çalışan Richard Teurukura, 03.30 sularında 100 bin patatesin kendilerine teslim edildiğini belirtti. Nesneyi, patateslerin fabrikaya taşındığı konveyör bandında ürünlerin arasında taş ararken gördüğünü ifade etti.
 

El bombası
Şirket el bombasının fotoğraflarını asarak işçileri bilgilendireceğini duyurdu (Stuff)


İlk başta bunun çamurla kaplı bir taş olduğunu düşünen Teurukura, el bombası olduğunu anladığında şaşırdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teurukura bunun ardından "pek çok savaş filmi izleyen" bir işçiden nesnenin el bombası olup olmadığını kontrol etmesini istediğini kaydetti. Şüpheler doğrulanınca personel el bombasını bir yere koyup etrafını kordonla kapattı.

Kısa bir süre sonra fabrikaya intikal eden bomba imha ekibi, kontrollerin ardından el bombasının içinde patlayıcı olmadığını tespit etti.

Bir çiftlikten alınan 28 ton patatesin arasından gelen el bombasının yaklaşık 80 yıllık Britanya yapımı Mills bombası olduğu görüldü. Bu patlayıcı her iki dünya savaşında da çokça kullanılıyordu.

Fabrikanın operasyon müdürü Roland Spitaels, Fransa ve Belçika'daki patates tarlalarında dünya savaşlarından kalma mühimmatın bulunduğunu ancak kendilerinin başına ilk defa böyle bir şey geldiğini vurguladı.

 

Independent Türkçe, Guardian, Stuff

DAHA FAZLA HABER OKU