ABD'de kürtaj karşıtı aktivistin evinden 5 fetüs çıktı

Kürtaj karşıtı protestocu Lauren Handy'nin evinde şok edici keşfin yapıldığı gün, Ekim 2020'de Washington DC'deki bir kürtaj kliniğini basmaları sebebiyle Handy ve 8 kişi hakkında federal suçlamalarla soruşturma açıldı

Polis memurları ellerinde biyolojik tehlike taşıma çantalarıyla binadan çıkarken görüldü (WUSA9)

Washington DC'de polis, kürtaj karşıtı bir aktivistin evinde 5 fetüs buldu.

WUSA9'a verdiği demeçte Washington Emniyeti, polis memurlarının çarşamba öğleden sonra evde biyolojik tehlike taşıması muhtemel madde bulunduğu ihbarı üzerine Capitol Hill'deki mülke yaptıkları baskında şok edici bir keşifle karşılaştığını söyledi.

Mülk, kürtaj karşıtı Mercy Missions grubunun kurucusu Lauren Handy'nin evi. Baskının gerçekleştiği gün, Handy ve diğer aktivistlerin bir kürtaj kliğini basıp, çalışanlardan birini devirip, insanların tesise girmesini engelledikleri bir olaya ilişkin Handy hakkında soruşturma açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba günü dedektifler söz konusu maddeleri biyolojik tehlike taşıma çantaları ve soğutucular içinde bodrumdan çıkarırken 28 yaşındaki Handy de evinin dışında otururken görüntülendi.

WUSA9'a konuşan Handy, polisin el koyduğu kapların içinde ne olduğunu "duyunca insanların çılgına döneceğini" söyledi ve baskının "er ya da geç" yapılmasını beklediğini öne sürdü.

Dedektifler daha sonra kapların içeriğini The Independent'a teyit etti ve fetüslerin artık Washington DC Baş Adli Tabipliği'nde bulunduğunu söyledi.

Bir polis sözcüsü, "30 Mart 2022 Çarşamba günü, öğlen 12:30 sularında Metropol Polisi mevkideki biyolojik tehlike taşıması muhtemel maddeye ilişkin ihbarı soruşturmak için SouthEast'teki 6. Caddenin 400. blokuna vardı" dedi. 

İleri inceleme sonucu Metropolitan Polisi mevkideki bir konutta 5 fetüs tespit etti. Fetüslere Washington DC Baş Adli Tabipliği tarafından el kondu. Soruşturma hâlâ devam ediyor.

Baskın,  Ekim 2020'de başkentteki Washington Surgi-Clinic baskını sebebiyle çarşamba günü hakkında soruşturma açılan 9 kürtaj karşıtı protestocudan biri olan Handy'nin evine yapıldı.

Diğer protestocularsa 40 yaşındaki Jonathan Darnel, 32 yaşındaki Jay Smith, 73 yaşındaki Paulette Harlow, 72 yaşındaki Jean Marshall, 67 yaşındaki John Hinshaw, 61 yaşındaki Heather Idoni, 52 yaşındaki William Goodman ve 74 yaşındaki Joan Bell.

Federal iddianameye göre Handy, 22 Ekim 2020'de kürtaj yaptırmak istediğini iddia ederek Hazel Jenkins adıyla klinikten randevu aldı.

Randevu için kliniğe geldiğinde grup "kliniğe zorla girdi" ve bu esnada bir klinik çalışanını yere devirerek ayak bileğinin sakatlanmasına sebep oldu.
 


Protestocular içeri girdikten sonra zincir, ip, sandalye ve kendi bedenlerini kullanarak tesisin iki girişini kapattı.

Darnel daha sonra olayı sosyal medyadan canlı yayımlayarak kameraya "kadınların çocuklarını öldürmek için kliniğe girmesini engellemek adına kendi bedenleriyle fiziksel olarak müdahale ettiklerini" söyledi.

İddianameye göre Darnel "orada bulundukları sürece hiçbir kadının çocuğunu öldürmek için içeri giremeyeceğini" söyledi.

Şüphelilerin 2020'de gerçekleşen olay esnasında klinikten bir şey alıp almadığı veya polisin çarşamba günü ele geçirdiği maddelerin iddianameyle doğrudan bağlantılı olup olmadığı belli değil.

9 şüphelinin hepsi de haklara karşı komplo kurmak ve üreme sağlığı hizmetlerine ulaşmaya çalışan birini korkutmak ya da engellemek için güç kullanma tehdidinde bulunmayı veya fiziksel engel teşkil etmeyi yasaklayan Klinik Girişlere Erişim Özgürlüğü Yasası'nı ihlal etmekle suçlanıyor.

Protestocular hüküm giymeleri halinde 11 yıla kadar federal hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU