Davutoğlu'ndan "yeni seçim kanunu" yorumu: Göreceksiniz, AK Parti de MHP de kurdukları tuzağın kurbanı olacak

Seçim kanununda yapılan değişiklikle ilgili konuşan Davutoğlu, AK Parti ve MHP'yi eleştirerek, "Seçim yasası üzerine çalışmaları, bu kurallarla seçimi kaybetme kaygısı taşıdıklarını gösteriyor" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle bir aya geldiği etkinlikte açıkladığı beslenme programını da eleştirdi.

Erdoğan'ın beslenme programının, "iktidarın halktan kompasının işareti" olarak niteleyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Bir yüzükle çıktıkları yolda gelinen bu güç yozlaşmasının işaretidir. Bir liderin lider olma vasfı, halkının çilesini anlaması ve onunla birlikte yaşayabilmesinden gelir. Kasımpaşa'dan çıkmış, Keçiören'de başbakanken oturmuş ama şimdi saray sofralarında halkından kopmuş Cumhurbaşkanı ve çevresi, işte onlar bu dünyadan değiller. Ekmek kuyruğu var, mazot kuyruğu var. Hani kuyruklardan kopararak Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe taşımışlardı? 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar"

Seçim kanununda yapılan değişiklikle ilgili de eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Türkiye'de ne zaman iktidar kendisinden ümit kesmişse seçim yasasıyla oynamıştır. Seçim yasası üzerine çalışmaları, bu kurallarla seçimi kaybetme kaygısı taşıdıklarını gösteriyor" dedi.

"Yüzde 7 barajı, MHP'nin yüzde 7 barajını geçeceği varsayımı üzerine kuruldu" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Bu da yanlış. Göreceksiniz, AK Parti de MHP de kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar, düşündüklerinden çok daha düşük oy alacaklar. Bu seçim yasasına ihtiyaç duymalarının sebebi açık söyleyeyim, Gelecek Partisi'nin kurulması ile Türk siyasetine gelen hareketliliktir. Bugün iktidar partileri, özellikle AK Parti, kendi tabanının büyük bir kayma içinde olduğunu, büyük bir karamsarlık içinde AK Parti'den kopmakta olduğunu görüyor ve bu kopuşu engellemek için AK Parti'nin birinci parti olacağı varsayımıyla bir düzenleme yapıyor. AK Parti birinci parti olamayacak. Halktan bu kadar kopmuş ve bu kadar çile çektirmiş bir iktidarın, iktidarını sürdürebilme şansı yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU