Zoom'dan avatar özelliği: Sevimli hayvanlar yüz ifadelerinizi taklit edecek

Özelliği 4 adımda kullanmak mümkün

Platform, şimdilik az sayıda avatar seçeneği sunuyor (Zoom)

Çevrimiçi toplantı ve sohbet uygulaması Zoom, avatar özelliğini tanıttı. Platformdan salı günü gelen açıklamada, yeni özelliğin "toplantı ve seminerlere eğlence getireceği" ifade edildi.

Kovid-19 pandemisiyle evden çalışma ve online derslerin yaygınlaşmasıyla birlikte Zoom gibi platformlar da popülerlik kazandı.

Platform, toplantı ve görüşmeler sırasında katılımcıların kameralarını açmasına ve ekranda görünmesine olanak tanırken, kameraların kapalı tutulması da mümkün.

Öte yandan çeşitli sebeplerle ekranda görünmeyen kullanıcıların yansıtılığı kutucuklar siyah görünüyor. Özellikle de dışarıya açık paneller ve seminerlerde bu, ekranın siyaha boyanmasına sebebiyet verebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zoom, işte bu duruma sevimli hayvan avatarlarıyla çözüm getiriyor. Hayvan avatarları, şu anda yalnızca tilki, kedi, tavşan veya rakun gibi karakterleri içeriyor. Ancak şirket gelecekteki güncellemelerin daha geniş bir avatar yelpazesi sunacağını belirtiyor.

Bu avatarlar, katılımcıların baş hareketlerinizi ve yüz ifadelerini kendiliğinden taklit ediyor.

Şirket ayrıca, yeni özelliğin "Zoom yorgunluğu" diye bilinen olguyu da hafifleteceğini belirtiyor. Bazı araştırmalar, Zoom gibi uygulamaların fiziksel toplantılara kıyasla daha çok yorduğunu ileri sürmüştü. Bu soruna Zoom yorgunluğu adı verilmişti.

Öte yandan, yeni özellik öğretmenlerin, öğrencilerin çevrimiçi derslere katılımını artırmasını sağlayabilir. Veya çocuk doktorlarının, çevrimiçi muayeneler sırasında çocuklar için daha rahat bir ortam yaratmasına olanak tanıyabilir.
 


Avatar özelliğini etkinleştirmek için öncelikle masaüstü veya mobil uygulamada yazılımın 5.10.0 sürümünün çalıştığından emin olmak gerekiyor. Yani ilk başta uygulama güncellenmeli.

Bunun ardından şu talimatları izleyerek avatar seçmek mümkün:

- Kameranızı açın ve videoyu etkinleştirin.

- Toplantı araç çubuğundan video seçeneklerini açın.

- Sanal Arka Plan Seç veya Video Filtresi Seç seneğine tıklayın.

- Avatarlar sekmesine tıklayın ve hayvanınızı seçin.

 

Independent Türkçe, CNET, Zoom

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU