Koç Üniversitesi'nden dekanla öğrenciler karşı karşıya getiren tartışma hakkında açıklama

"Koç Üniversitesi olarak özgür düşünceye olan sonsuz inancımızla, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin eğitim ve bilimsel araştırmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın ile öğrenciler arasında yaşanan tartışma hakkında üniversite yönetiminden açıklama yapıldı / Ekran Görüntüsü: Twitter

Geçtiğimiz günlerde Koç Üniversitesi'nde taleplerini dile getiren öğrenciler ile Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın arasında yaşanan tartışma sosyal medyada paylaşılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koç Üniversitesi, yaşanan tartışma ve söz konusu iddialar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

"Koç Üniversitesi olarak, üniversitemizi itham altında bırakan ve gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin sosyal medyada paylaşıldığına üzülerek tanık olmaktayız" denilen açıklamada Koç Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yüzde 43'ünün tam burslu olduğu vurgulandı.

"Anlamakta güçlük çekiyoruz"

Öğrenciler ile dekan arasında yaşanan tartışma ve sonrasında yapılan yorumlara dair yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği gibi ülkemizde tüm öğrenci yurtları ilgili mevzuata göre yıllardır olduğu gibi kız ve erkek öğrenciler için ayrı yurt binaları olarak belirlenmiştir.  Yurt binalarımızın girişlerindeki turnikeler binalara mevzuat gereği olarak sadece o binalarda kalanların girmesini sağlamak üzere kimlik kontrolü için gereklidir.  Diğer taraftan, gerek Rumelifeneri kampüsümüzde ve gerekse Batı yurtları kampüsümüzdeki tüm yiyecek/içecek alanları tabii ki kadın/erkek ayırımı olmaksızın tüm öğrenci, akademik ve idari kadromuz tarafından kullanılmaktadır.  Altını çizerek ifade etmek isteriz ki, kız ve erkek öğrenci yurt binalarının mevzuat gereği ayrı olması dışında üniversitemizin tamamında kısıtlayıcı bir uygulama varmış gibi gösterilmesini ve ısrarla bu iddianın sürdürülmesini anlamakta güçlük çekiyoruz

Açıklama, "Koç Üniversitesi olarak özgür düşünceye olan sonsuz inancımızla, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin eğitim ve bilimsel araştırmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadeleri ile sona erdi.

Ne olmuştu?

Koç Üniversitesi'ndeki kadın ve erkek öğrenciler yurt yemekhanelerinde ayrı yemek yediklerini iddia ederek duruma tepki göstermek için üniversitenin bahçesinde bir araya gelmişti. Öğrencilerin üniversitenin Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın ile görüştüğü sırada Erkin Başar isimli öğrencinin, “Gerçekten yoruyorsunuz. Söylediğiniz şeye dikkat eder misiniz” demesi üzerine Dekan Sayın, “Sen ne diyorsun lan” diyerek öğrencinin üzerine yürümüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU