"İslami Dayanışma Oyunları" Konya'da yapılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: 56 İslam ülkesinden 3 bine yakın sporcuyu en güzel şekilde ağırlamak için hazırlanıyoruz

Fotoğraf: Konya Büyükşehir Belediyesi

İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF)  tarafından dört yılda bir organize edilen İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi Konya’da gerçekleştirilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 9-18 Ağustos 2022 tarihine ertelenen 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Konya’da hazırlıklar devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gelecek ağustos ayında tüm İslam dünyasının gözünün Konya’da olacağını söyleyerek, “Oyunlara artık beş ay gibi kısa bir süre kaldı. Sabırsızlıkla ve heyecanla oyunların başlamasını bekliyoruz. 56 İslam ülkesinden 3 bine yakın sporcuyu en güzel şekilde ağırlamak için hazırlanıyoruz” dedi.

 İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da bu zamana kadar düzenlenmiş en büyük uluslararası spor organizasyonu olacağını vurgulayan Başkan Altay, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli organizasyona kusursuz bir ev sahipliği yapmanın yoğun gayreti içindeyiz. Bu amaçla oyunlar için şehrimizdeki mevcut spor tesislerine ilave olarak; Türkiye’nin ilk Olimpik Veledromu, Atletizm Pisti ve Olimpik Yüzme Havuzu inşaatları tamamlanmak üzere. 10 gün boyunca Konya’nın misafirperverliğini tüm dünya yakından görmüş olacak. Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği tesis edecek İslam Oyunlarının şimdiden hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU