ABD’de başkanlık seçimlerinin 5 kadın aday adayı Vogue'a poz verdi

Kadın aday adaylarından Marianne Williamson fotoğraf çekiminde yer almadı

Williamson’ın çekime dahil edilmemesi sosyal medyada tepki çekti. Fotoğraf: Annie Leibovitz / Vogue

ABD’de 2020 başkanlık seçimlerinde aday adayı 6 kadından 5’i önemli bir fotoğraf çekiminde bir araya geldi.

Demokrat Parti’nin aday adaylarından senatörler Amy Klobuchar, Kirsten Gillibrand, Elizabeth Warren ve Kamala Harris’le Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard, Amerikan Vogue dergisi için ünlülerin portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz tarafından fotoğraflandı.

Dergiye 2020 başkanlık seçimi kampanyaları hakkında bilgi veren kadın siyasetçiler, ABD’de demokrasiyi “yeniden inşa etmenin” ve “nefret söylemiyle mücadele etmenin” önemi, ABD Başkanı Donald Trump’ın halefi olmak için neden rekor sayıda kadının yarıştığı gibi konulara değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar kadın aday adaylarından Marianne Williamson’ın ismi makalede geçse de yazar ve aktivist Williamson’ın fotoğraf çekiminde yer almadığı görüldü. 

Williamson’ın çekime dahil edilmemesini “nezaketsiz” diye nitelendiren bir Twitter kullanıcısı, kadınların “önemli aşama kaydedişinden” bahseden makalenin fotoğraf çekimine kadın aday adaylarından birinin eklenmemesini “özellikle korkunç” olarak değerlendirdi.

Bazıları Williamson’ın ABD Senatosu ya da Temsilciler Meclisi üyesi olmadığı için fotoğraf karesine dahil edilmediği yorumunda bulundu.

The Independent’a açıklamada bulunan Vogue sözcüsü şunları söyledi:

Marianne Williamson ve başardıklarına kuşkuyla baktığımız yok. Vogue fotoğraf çekiminde seçim yarışına kolektif 40 yıllık siyasi deneyim kazandıran 5 kadın Kongre üyesini öne çıkarmak istedi.

Derginin ağustos sayısı için röportaj veren Kirsten Gillibrand’a parti içindeki rakibi Joe Biden’ın Philadelphia’daki seçim konuşması soruldu.

Etkinlikteki konuşmasında Biden, Demokrat Parti aday adaylarının, adaylık kazanmak için öfkelerini ifade etmeye ihtiyacı olduğuna inanmadığını söylemişti.

Gillibrand, Biden’ın yaklaşımına katılmadığını belirterek, “Haklı öfke, bizim Amerikalı olmamızın ve kadın olmamızın bir parçası. Haklı öfke, inandığımız şey için ayağa kalkmak ve nefret söylemine, kadın düşmanlığına, antisemitizme, ırkçılığa ve bağnazlığa karşı mücadele etmek anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

 

Vogue - Annie Leibovitz.jpg
ABD Başkanlık seçimlerinin 5 kadın aday adayı bir arada. Fotoğraf: Annie Leibovitz / Vogue

 

Kamala Harris, Leibovitz’in çektiği fotoğrafların bir karesini Instagram hesabından, “Bir kadının yeri Temsilciler Meclisi, Senato ve Beyaz Saray’dır” ifadesiyle paylaştı.

Fotoğraf karesi 250 binden fazla beğeni alırken, aday adayları arasındaki keyifli ilişkiye dair de çok sayıda yorum yapıldı.

Fotoğrafın altına yorum yazan bir kullanıcı, “Adaylık için yarışan kadınlardan hiçbirinin birbirlerinin önünü kesmeye istekli olmayışlarını takdir ediyorum” ifadesini kullandı. 

Başka biriyse, “Tanrım! Hayatımda bir fotoğraf karesinden hiç bu kadar çok hoşlanmadım. Kudreti kadınlar” yorumunda bulundu. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/women

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU