Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyat artışları geçici, konjonktürel, bu döneme mahsus

Erdoğan, STK'ların konut statüsünde fatura ödeyeceğini duyurdu. Karar cemevlerini de kapsıyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elbette sokakta, tezgahta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır” diyerek, “Emin olun bunların hepsi de geçicidir, konjonktüreldir, bu döneme mahsustur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

"Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır" diye konuşan Erdoğan, "Hepimiz aynı gemide olduğumuza, ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacak, yükü beraberce omuzlayacağız" dedi.

“En önemli sorunumuz yüksek enflasyon”

Cumhurbaşkanı Erdoğan halihazırdaki en önemli sorunun yüksek enflasyon olduğunu belirterek, “İnşallah onun da üstesinden, her geçen ay inişini görerek geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Cemevleri konut statüsünden fatura ödeyecek

Türkiye’nin hem fiyat hem bunun asgari ücrete oranı bakımından en uygun tarifeli elektrik ve doğalgaz hizmeti sunan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Erdoğan, cemevlerine ilişkin, “Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir” bilgisini paylaştı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız. Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı, 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.

210 kilovatsaate düzenleme

"Elektrikte 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir” bilgisini paylaşan Erdoğan, elektrikte kademeli tarifeye ilişkin, “Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU