Erdoğan: BAE ile dostluğumuzun yeni 50 yılına şekil verecek adımlar atacağız

BAE ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti öncesi havalimanında basın mesuplarına açıklamalarda bulundu.

BAE ile ilişkilerde yeni bir dönem başladığını söyleyen Erdoğan, "Bu ziyaretimle yakaladığım ivmeyi geliştirmeyi, ilişkileri hak ettiği seviyeye ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

BAE ile dostluğumuzun ve kardeşliğimizin yeni 50 yılına şekil verecek adımları ziyaretim sırasında beraberce atacağız. Körfez Bölgesi'ndeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini ve istikrarını kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Görüşmeler ve imzalayacağımız anlaşmalarla önemli mesafe alacağımıza inanıyorum. Emirliklerdeki önde gelen yatırımcılarla da bir araya geleceğim. Çok sayıda alanda ilişkilerimizde ilerleme sağlayacak adımların atılmasını da hedefliyoruz

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emine Erdoğan'ın sağlık durumu

Eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Eşim bu ziyarette bebimle beraber olamayacak. Çünkü o henüz pozitif, biz hamdolsun negatif olduk. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif şekilde süreci devam ettiriyoruz. Dualarımızla inşallah o da kısa zamanda bu süreci atlatacaktır" dedi.

"Müeyyidelerimiz ağır olacaktır"

Gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimiyle ilgili de konuşan Erdoğan, indirim yapmayan işletmelere ağır cezaler geleceğini söyledi.

Erdoğan, "Bu konuyla ilgili gerek Hazine ve Maliye Bakanım, gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz denetim ekipleri ile beraber attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara karşılık şiddetli cezai müeyyideyi uygulayacağız. Vatandaşımızı ezmeye, arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU