Facebook'un kripto para hayalleri suya düştü

"Statükoya meydan okuma olarak görülüyordu"

Facebook'un iki yıl önce açıkladığı ilk kripto para projesi Libra gibi Diem de başarılı olamadı (Reuters)

Facebook'un kripto para projesi Diem, kripto para bankası Silvergate Capital'a 182 milyon dolara satıldı.

Kripto para projesini yürüten ve Facebook tarafından fonlanan Diem Birliği'nin Baş Yöneticisi Stuart Levey, açıklamasında "federal düzenleyicilerle yapılan görüşmelerde projenin ilerleyemeyeceğinin anlaşıldığını" belirtti.

Açıklamada "Bu nedenle ileriye dönük en iyi adımın Diem Grubu'nun varlıklarını satmak olduğunu düşündük ve bunları Silvergate'e sattık" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Banka, 182 milyon doları hisse senedi ve nakit olarak ödedi.

Sosyal medya devi, Diem'i klasik kripto paraların maruz kaldığı fiyat dalgalanmalarından korunması amacıyla değeri ABD doları ya da altın gibi emtialara sabitlenen bir bir stablecoin olarak tasarlamıştı.

Buna rağmen Diem, ABD'de düzenleyici ve siyasetçiler tarafından mercek altına alınmıştı.

Diem'in yaratıcı ortaklarından David Marcus, projenin gördüğü baskılara işaret ederek satışa dair attığı bir tweette, Diem'in Silvergate'e satılmasıyla bu kripto paranın "daha kabul edilebilir" bir şeklide yolculuğuna devam edebileceğini söyledi.
 


Britanya'nın önde gelen gazetelerinden Financial Times'ın değerlendirmesindeyse Facebook'un büyüklüğü göz önüne alındığında bu stablecoin'in "statükoya karşı bir meydan okuma olarak görüldüğü" savunuldu.

Diem, aslında Facebook'un 2019'da duyurduğu ilk kripto para projesi Libra'nın devamı. Libra da Diem gibi bir stablecoin şeklinde tasarlanmıştı. Fakat düzenleyicilerden ve piyasalardan gelen tepkiler üzerine projede değişikliğe gidilmiş ve çalışma 2020'de Diem adını almıştı.



Independent Türkçe, BBC, AP

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU