Cüneyt Arkın: Bir eşcinseli, kadını oynamam

"Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz"

Fotoğraf: AA

Yeşilçam’ın önemli isimlerinden Cüneyt Arkın, kabul etmeyeceği rolleri sıralarken "Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım ya da bir eşcinseli, kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'ın sorularını yanıtlayan Arkın, "Günümüzde oyunculuğun sınırları hâlâ tartışma konusu olabiliyor. Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Genelde 'Hayır' demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz.

"Zaman zaman siyasi fikrini beyan eden sanatçılar eleştiriliyor. Mesela barış sürecindeki akil insanlar… Size teklif edilmemiş miydi?" sorusunu da yanıtlayan Arkın, şu ifadeleri kullandı:

Valla insan önce kendi söküklerini dikmeyi öğrenmeli, sonra Türk halkına akıl vermeli ki yine de yanlış. Bana teklif geldi. “Türk halkına akıl vermek benim haddime değildir” dedim. Gereksiz bir şeydi, ne demek akil insan? Ben halkımı iyi tanıyorum. Yol göstermeni ister, öğüt vermeni değil. Yap demekle olmaz. Senin önce onu yapıyor olman gerek.

 

Posta, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU