Hıncal Uluç: Bu fotoğraf adalet ve içişleri bakanlarımıza ithaftır

"Bu resme iyi bakın. İyi hatırlayın ve el ele vererek, mutlak şart 'Adalet Reformu'nu artık gerçekleştirin"

Fotoğraflar: AA

Sabah yazarı Hıncal Uluç trafik kazasında 7 kişilik aileden sadece küçük bir çocuğun hayatta kalmasını köşesine taşıdı ve bakanlıklara seslendi.

Uluç, bugünkü köşe yazısının “Bu fotoğraf adalet ve içişleri bakanlarımıza ithaftır” başlıklı kısmında şunları yazdı:

Bu Ergün ailesi.. Zurna gibi sarhoş bir sürücü, saatte 180 kilometre hızla, içinde yeni yıla birlikte girdikleri kızlarından dönen Ergün ailesinin bulunduğu araca bindirdi. Sonuç.. Fotoğrafta gördüğünüz 7 kişiden sadece biri, baba Ergün'ün kucağındaki küçük çocuk hayatta kaldı. Bizim Takvim faciayı en vurucu veren gazeteydi. "Yok Böyle Acı" diye manşet attı. Resmin üzerine de "Trafik canavarı bu aileyi katletti" yazdı. Ben lise öğrencisiydim. "Trafik canavarı"nı medyamız icat ettiğinde..

0x0-kovidden-cektiklerimizin-suclusu-asi-olmayanlar-1641317356558.jpg
Fotoğraf: Sabah

En büyük yanlışımız da bu oldu. Suçu hep sanal trafik canavarı işliyor, insanları o öldürüyor, sakat bırakıyordu. Medyamız asla "somut" canavarı aramadı, peşine düşmedi.. Ve biz yeni yıla da o canavarla girdik ne yazık ki.. Dün yazdım "Ceza bedel ödetmek değil, önlemek içindir" diye Sayın İçişleri ve Adalet bakanları.. Komik trafik cezaları önleyici düzeye getirilse, Ergün ailesi şimdi hayatta olacaktı.. Bu resme iyi bakın. İyi hatırlayın ve el ele vererek, mutlak şart "Adalet Reformu"nu artık gerçekleştirin..

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU