Billie Eilish’in fotoğrafına yapılan yorum tepki çekti: O henüz 17 yaşında

“Şimdi Billie Eilish’i cinsel obje gibi sunan bir tweet gördüm. Henüz 17 yaşında, onu rahat bırakın”

Billie Eilish / Fotoğraf: The Independent

Sarah Young – The Independent

Billie Eilish’in hayranları, şarkıcının bir fotoğrafını cinsel obje haline getiren yorumlarda bulunan trollere ateş püskürdü.

17 yaşındaki Eilish’in pazar günü sosyal medyada yayılan fotoğrafında şarkıcı beyaz dar bir atlet ve üstüne giydiği kapüşonlu sweatshirt’le görülüyor. Bir hayranıyla poz veren Eilish’in bu fotoğrafına bazı Twitter kullanıcılarından şarkıcıyı cinsel obje gibi gösteren yorumlar geldi.

 

 

Bir kullanıcının Eilish’in vücut hatları nedeniyle çekici göründüğünü ima eden yorumu tepki çekti. Bir kullanıcı, “Eilish 17 yaşında, yasal açıdan reşit değil. Yasal açıdan bir ergeni cinselleştirdiğin için yargılanabilirsin” derken, bir başka kullanıcıysa “Şimdi Billie Eilish’i cinselleştiren bir tweet gördüm. Henüz 17 yaşında, onu rahat bırakın” dedi. Bir kullanıcı da, “Billie Eilish reşit değil. 17 yaşında” diyerek fotoğrafa yorum yapanları “ucube” diye niteledi.

Bazı kullanıcılarsa bu tarz aşağılayıcı yorumlar nedeniyle Eilish’in bol kıyafetler giymeyi tercih ettiğini belirtti. Bir kullanıcı, “İşte tam da bu yüzden dar kıyafetler yerine her zaman bol eşofman gibi şeyler giyiyor. Biraz saygı gösterin” derken, bir diğer kullanıcı, “Dostum bu iğrenç. Bu tür yorumlardan kaçınmak için vücudunu gizliyor” diye belirtti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

all the good girls go to hell

BILLIE EILISH (@billieeilish)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bir kullanıcıysa şu ifadeleri kullandı:

İşte tam da bu yüzden tüm vücudunu kaplayacak kıyafetler giyiyor. Sadece o değil, çoğu kadın bunu yapıyor. Bu yorumu sil. Sen hastasın.

Eilish mayısta yaptığı açıklamada bol kıyafetler giymesinin nedenini şu sözlerle açıklamıştı:

Dünyanın benimle ilgili her şeyi bilmesini istemiyorum. Bu yüzden büyük, bol kıyafetler giyiyorum. Kimsenin bir fikri olamaz çünkü altında ne olduğunu görmüyorlar. Kimse diyemez ki ‘Ah, çok zayıf, zayıf değil, düz kalçası var, şişman kalçası var’. Kimse böyle şeyler diyemez çünkü bilmiyorlar.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU