DSÖ: Mayıs ayı itibariyle 180 bin kadar sağlık çalışanı Kovid 19 nedeniyle hayatını kaybetmiş olabilir

DSÖ Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Tüm ülkeleri, yoksul ülkelerdeki risk altındaki grupların yanı sıra tüm sağlık ve bakım çalışanlarının önceliklendirilmesini sağlamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hazırladığı raporda dünyadaki 135 milyon sağlık çalışanından 80 ila 180 bininin 2020 Ocak ile 2021 Mayıs arasında Kovid-19 nedeniyle ölmüş olabileceğini belirtti.

DSÖ Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına aşılanmada öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ghebreyesus şunları kaydetti:

119 ülkeden elde edilen veriler, dünya genelinde ortalama olarak her beş sağlık ve bakım çalışanından ikisinin tam olarak aşılandığını gösteriyor. Ancak elbette bu ortalama, bölgeler ve ekonomik gruplar arasındaki büyük farklılıkları maskeliyor.

Afrika'da her 10 sağlık çalışanından birinden daha azının tam olarak aşılandığını belirten Ghebreyesus, "Buna karşın  çoğu yüksek gelirli ülkede sağlık çalışanlarının yüzde 80'inden fazlası tam aşılı. Tüm ülkeleri, yoksul ülkelerdeki risk altındaki grupların yanı sıra tüm sağlık ve bakım çalışanlarının önceliklendirilmesini sağlamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU