House of the Dragon'dan önce tekrar göz atılması gereken 10 GoT bölümü

Game of Thrones'un spinoff'u 2022'de yayımlanacak

House of the Dragon'da 17 ejderha olacağı açıklanmıştı (HBO)

George R. R. Martin'in kitaplarına dayanan ve tüm dünyada pek çok izleyiciyi ekranlara kilitleyen Game of Thrones'un (GoT) hayranları, dizinin öncesini konu alacak House of The Dragon'ı sabırsızlıkla bekliyor.

Westeros'taki Targaryen ailesini işleyecek dizi, Martin'in 2018'de yayımlanan Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı romanına dayanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022'de yayımlanması planlanan dizinin kadrosunda Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Ryan Corr, Jefferson Hall, David Horovitch, Graham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson ve Gavin Spokes gibi oyuncular yer alıyor.

Peki spinoff'u izlemeden önce göz atılması gereken GoT bölümleri hangileri? Popüler televizyon ve sinema sitesi Screen Rant, bu soruyu yanıtladı:

"Kırıklar, Sakatlar ve Piçler" (1. sezon 4. bölüm)

Bu bölümde Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ve kardeşi Viserys Gargaryen (Harry Lloyd) seyircilerin karşısına çıkıyor. Viserys, Khal Drogo'yla (Jason Momoa) görüşmelerinin ardından kardeşinin üzerindeki kontrolünü kaybetmeye başlıyor. Daenerys'in daha sonra abisini dövmesi ve tehdit etmesi, Targaryen ailesinin tipik özelliklerini yansıtıyor.

"Ateş ve Kan" (1. sezon, 10. bölüm)

İlk sezonun finalinde Daenerys, Khal Drogo'nun yaşamını yitirmesinin ardından Mirri Maz Duur'u (Mia Soteriou) ölüme mahkum ediyor. Khal Drogo'nun cesedi ve Duur ateşe verilmeden önce ejderha yumurtaları da oraya konuyor. Bunun ardından Daenerys'de alevlerin içine giriyor. Seyirciler bir süre sonra Daenerys'in alevlerden tek bir yara almadan üç ejderhalarıyla kurtulduğunu görüyor.

Böylece GoT evreninde 200 yılı aşkın bir süredir ilk kez ejderha doğuyor. Ejderhalar, Daenerys'in savaşta ve politikada elini güçlendiriyor.

"Valar Morghulis" (2. sezon, 10. bölüm)

Daenerys için kötü geçen işler, ejderhaları geri almasıyla tersine çevriliyor. Ejderhaları zincire vuran Pyat Pree (Ian Hanmore), Daenerys'in "Dracarys" demesiyle yanıyor.

Game-of-Thrones-Baby-Drogon.jpg
(HBO)


Bu sahne, ejderhaların ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor.

"Ve Artık Nöbet Bitti" (3. sezon 4. bölüm)

Demir Taht'a gözünü diken Daenerys, bu sezonda güçlenmeye başlıyor. Karakter, ejderhalarından birini Astapor'un Efendileri'ne satıyormuş gibi yaparak Lekesizler ordusunun kontrolünü ele geçiriyor. Bu bölüm, Targaryanlerin gücünü hatırlatıyor.

"Mhysa" (3. sezon 10. bölüm)

Daenerys köle sahiplerinden kurtulmaya devam ediyor. Ordusuyla ele geçirdiği Yunkai'de halk, Daenerys'i "mhysa" (anne) ilan ediyor. Bu sahne, Daenerys'in, kimlerin lideri olmak istediğini de ortaya koyuyor.

"Ejderhaların Dansı" (5. sezon 9. bölüm)

5. sezonda ejderhalar masumlara saldırdıktan sonra Daenerys, Drogon adlı ejderhayı kaybediyor. Rhaegal ve Viserion'sa yeraltı mezarlığına zincirleniyor. Sezon sona ererken Daenerys'in başı, Harpiya'nın Oğulları'yla derde giriyor. Bu sırada Drogon dönüyor.

Ejderha, Daenerys'in düşmanlarıyla savaşıp onu ve halkını koruyor. Bunun ardından Daeneryis, ejderhanın üstüne çıkıyor. Böylece yıllar sonra ilk defa ejderha binici görülüyor. Ejderha binme, Targaryen ailesinin en önemli özelliklerinden biri. Bu sahne ayrıca Daenerys ve ejderhaları arasındaki bağı gösteriyor.

"Yabancının Kitabı" (6. sezon 4. bölüm)

Bu sezonda Daenerys ve Dothraki Khalları arasındaki çatışmalar dikkat çekiyor. Khallar, Daenerys'in Meereen'e dönmesine izin vermiyor. Daenerys daha sonra Khalları yakarak öldürüyor. Khaleesi alevlerden yara almadan çıkıyor ve kendisini kanıtlıyor.
 

Game-of-Thrones-Daenerys-Khals.jpg
(HBO)


Dothraki'yi de kendi yönetimi altında birleştiriyor. Böylece Demir Taht'a giden yolda ikinci orduyu emrine alıyor.

"Savaşın Ganimeti" (7. sezon 4. bölüm)

Lannisterlar, Daenerys'in müttefiki olan Tyrell'leri yok ediyor. Khaleesi ise Drogon adlı ejderhası ve Dothraki ordusuyla Lannister kuvvetlerini ortadan kaldırıyor. Bu bölümde, Westeros'ta savaş konusunda en güçlü ismin Khaleesi olduğu görülüyor.

"Sur'un Ötesi" (7. sezon 6. bölüm)

Bu sezonda Gece Kralı (Vladimir Furdik) ve Ak Gezenler sura yaklaşsa da bazıları buna inanmıyor. Jon Snow (Kit Harington) kanıt getirmek için Sur'dan dışarı çıktığında kapana kısılıyor. Daenerys ise ejderhalarıyla gidip Snow ve ekibini kurtarıyor.  

Game-of-Thrones-Night-King.jpg
(HBO)


Ancak bu sırada Gece Kralı, Viserion adlı ejderhayı öldürüp ele geçiriyor.

"Çanlar" (8. sezon 5. bölüm)

Dizinin final sezonunda Daenerys'in Demir Taht yolculuğu sona eriyor. Sondan bir önceki bölümde Khaleesi , sadece Kral Toprakları'nı yok etmekle kalmıyor, aynı zamanda korumaya yemin ettiği kişileri de öldürüyor. Bu, Targaryen soyunda görülen deliliğin dönüşünü ortaya koyuyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU