Kraliçe Elizabeth, Buckingham Sarayı'na yeni çalışanlar arıyor: Şef, şoför, bahçıvan

Saray verilen ilanda, "Bekleyeceğiniz gibi burada standartlar ve ayrıntılara gösterilen özen son derece yüksek" ifadelerini kullandı

Kraliçe II. Elizabeth, İskoçya'yı torunu Prens William'la birlikte haziranda ziyaret etmişti (AFP)

Kraliçe II. Elizabeth bir pasta şefi de dahil Buckhingham Sarayı ve çevresinde işe almak üzere birçok pozisyon için ilan açtı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarayın resmi işe alım sayfasında yer alan ilanda her yıl düzenlenen yüzlerce ziyafet, resepsiyon ve öğle yemeği için bir dizi zarif lezzet yaratmak amacıyla deneyimli bir "Demi Chef de Partie" (mutfakta bir bölümden sorumlu şef yardımcısı) arandığı belirtildi. 

People'ın haberine göre ilanda, "Yiyecekleri en yüksek standartlarda sunmak için uygulamalı olarak çalışacaksınız" diye belirtildi. Prestijli pozisyonun Buckingham Sarayı'nda yaşama fırsatı sunduğu da ifade edildi. 

İlanda ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

Çok çeşitli etkinlikler için çeşitli menüler hazırlayacak ve kariyerinizde bir sonraki adımı atmanıza yardımcı olacak yeni beceriler geliştireceksiniz. Bekleyeceğiniz gibi burada standartlar ve ayrıntılara gösterilen özen son derece yüksek ve her gün yoğun geçiyor. Bu nedenle en az bir veya iki yıllık deneyime sahip hırslı ve nitelikli bir pasta şefi olmanız gerekecek.

Her ne kadar şef pozisyonu temel olarak Buckingham Sarayı için açılsa da adayların Holyroodhouse, Sandringham ve Windsor gibi Kraliyet konutlarına gitmeye de açık olması bekleniyor. 

Büyük devlet etkinliklerinde şeflerin kimliklerinin korunacağı, malzemelerinin ve pişirme ekipmanlarının X-ray cihazlarından geçirileceği ve motosikletli polislerin kendilerine eşlik edeceği belirtiliyor. Şef maaşının sektör standartlarında ya da bir miktar üstünde olabileceği ifade ediliyor. 

Kraliyet mutfağının yanı sıra Kraliçe ayrıca Windsor Kalesi'nin güneyindeki Windsor Great Park'ta konumlandırılmak üzere bir teslimat kamyonu şoförü arıyor. 

Başlangıç olarak yıllık yaklaşık 20 bin sterlin (yaklaşık 240 bin TL) önerilen pozisyon Kraliyet ailesinin tarihi sanat koleksiyonunun bakımı için fon toplayan Royal Collection Trust'ın ürünlerini taşıma görevini içeriyor. Bu nedenle son derece hassas bir iş olduğu ifade ediliyor. 

Sarayın açtığı diğer pozisyonlar arasında bahçıvan ve ziyaretçi hizmetleri asistanı da yer alıyor. 

Kraliçe Elizabeth, cumartesi İskoçya Parlamentosu'nun açılışı kapsamında yaptığı konuşmada eşi Prens Philip'in ölümünün ardından ilk kez duygularını dile getirdi. Kraliçe, "Bu harika ülkeye duyduğum derin ve sonsuz sevgiden ve Prens Philip'le burada geçirdiğimiz zamana dair birçok mutlu anıdan bahsetmiştim" ifadelerini kullandı. Edinburgh Dükü, nisanda 99 yaşındayken hayatını kaybetmişti. 

 

Independent Türkçe, People, Vanity Fair

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU