HDP Genel Merkezi önünde çadır kurmak isteyen Mehmet Laçin'e tepki: Katil defol

HDP’liler, İzmir’de parti binasında Deniz Poyraz’ın Onur Gencer tarafından öldürüldüğü sırada gözcülük yaptığı iddia edilen Mehmet Laçin'in genel merkez önünde çadır kurmasına "Katil defol" sloganıyla tepki gösterdi

İzmir’de HDP il binasında OnurGencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın öldürülmesi sırasında gözcülük yaptığı iddia edilen Mehmet Laçin adlı kişi HDP Genel Merkezi önüne geldi. Burada çadır kurarak beklemek isteyen Laçin'e HDP’liler tepki gösterdi.

HDP’lilerin parti binasına astıkları pankartta "Deniz Poyraz’ın katillerini ve katillerin destekçilerini tanıyoruz. Hesap soracağız" ifadeleri yer aldı.

E_Y_hIAXoAItlq-.jpg
Fotoğraf Twitter @HDPgenelmerkezi

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; Deniz Poyraz’ın ölümünden sorumlu olduklarını belirttikleri Mehmet Laçin’in provokasyon amacıyla parti önüne geldiğini belirten HDP’liler, "Katil defol", "Deniz Poyraz Ölümsüzdür" sloganları attı.

Bu sırada polis ile partililer arasında tartışma yaşandı. Polis, HDP’li milletvekillerini iterek parti önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İzmir İl Binamız önünde provokatör olarak bulundurulan ve Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen şahıs Genel Merkezimiz önüne yüzlerce polis eşliğinde bu sabah getirilmiştir. AKP-MHP iktidarının kolluk güçleriyle birlikte sahnelenmek istediği bu oyuna yöneticilerimiz ve milletvekillerimizin de yer aldığı partililerimiz 'Katil defol', 'Deniz Poyraz ölümsüzdür', 'AKP halka hesap verecek' sloganlarıyla cevap vermiştir" denildi.

"Bir AKP senaryosuyla karşı karşıyayız"

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Mehmet Laçin'in HDP önüne provakasyon amacıyla getirildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

Bugün HDP genel merkezi önünde bir AKP senaryosuyla karşı karşıyayız. Partimizi kriminalize etme, önünü kapatılması vesilesiyle siyaset yapılmasının engellenmesi üzerine bir provakasyonla karşı karşıyayız. İzmir il binamız önünde Deniz Poyraz'ın katliamı sonrasında meseleye gözcülük yaptığını itiraf eden bir meczubu buraya getirip burada şov yaptırmaya çalışıyorlar. Biz HDP’liler olarak buradayız. Buna izin vermeyeceğimizi de burada bir kez daha ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu provakasyonlardan bizzat hükümetin kendisi, Süleyman Soylu’nun kendisi sorumludur. Bu provakasyonlar, partimizi bırakalım siyaset dışına itmeyi, daha da güçlendirecek. Bu provakasyonları yapanlar mutlaka kaybedecekler.

İzmir'den Ankara'ya yürüdü

İzmir’de üç yıldır kızının dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan Mehmet Laçin, Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmişti. HDP önünde çadır kurmak isteten Laçin, HDP’lilerin tepki göstermesinin ardından polis tarafından taksiye bindirilerek alandan uzaklaştırıldı. 

Kızını istediği için HDP'lilerin kendisini linç etmek istediğini iddia eden Laçin şunları söyledi:

14 sene önce lise öğrencisiyken HDP kızımı zorla elimden aldı. Kızım elimden alınırken HDP'liler tarafından darbedildim. Mahkeme kararı da var elimde. Kocaeli'den aldılar, İstanbul HDP il binasına götürdüler. Oradan Diyarbakır HDP il binasına, sonra da dağa götürüldü. O günden beri mücadelemi sürdürüyorum. Bugün benim 745. günüm. Ben ve benim gibi terör mağduru acılı vatandaşlar bu nöbete başladığımızda HDP'liler, 'Bu bir kar topu, eriyip gidecek' dedi ama bilsinler ki bu kar topu büyüyecek.

HDP'li milletvekillerine de seslenen Laçin, "Evladımı almadan kapınızdan kalkmam. Hani PKK ile ilginiz yoktu? Hani PKK ile ortak değildiniz? PKK'yı HDP yönetiyor." ifadesini kullandı.

Kızına seslenen Laçin, "Gamze, bak görüyorsun, duyuyorsun. Ben seni bu zalimlerin elinden kurtarmak için 745 gündür mücadele ediyorum. Şu an HDP'liler babanı linç etmeye kalkıyorlar ama ben seni bu zalimlerin elinden kurtaracağım, başka yolu yok." diye konuştu.

"Hani evlatlarınız nerede?"

İzmir İl Başkanlığı önünde eylem yaptığı zaman HDP'li milletvekillerinin kendisini hedef gösterdiğini belirten Laçin şöyle konuştu:

HDP milletvekilleri, size sesleniyorum, hani evlatlarınız nerede? Avrupa'da değil mi? Benim evladımı niye kalkan olarak kullanıyorsunuz? Pervin Buldan, kızın nerede? İngiltere'de. Benim kızım niye mağarada? Selahattin Demirtaş'ın annesi televizyonda devlete çağrıda bulunuyor, 'Oğlumu serbest bırakın.' diyor. Ben de Selahattin Demirtaş'ın annesine sesleniyorum. Peki öbür oğlunu niye istemiyorsun? Selahattin Demirtaş'tan önce genel başkan kimdi? Nurettin Demirtaş. Şimdi nerede? Kandil'de. Onu neden istemiyorsun?

Deniz Poyraz'ın öldürülmesi

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına giren Onur Gencer parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürmüştü.

690191-1472176461.jpg
Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer Fotoğraflar: Sosyal medya

Gencer Emniyet'teki ilk ifadesinde, "Buraya PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim" demişti.

Bahçeli: Öldürülen Deniz Poyraz teröristtir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de öldürülen Deniz Poyraz için "teröristtir" ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli Deniz Poyraz için “PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden milis işbirlikçisidir” demişti.

 

 

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU