Küresel ısınma nedeniyle uçuş maliyeti 3 bin dolar artacak

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, küresel ekonomi yüzde 37 küçülecek, Transatlantik uçuşların maliyeti sefer başına 3 bin dolar artacak

Fotoğraf: AA

Küresel ısınmanın dünyaya olumsuz etkileri yavaş yavaş artaerken,  gizli maliyetleri gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Yapılan bir araştırma maliyetlerin küresel ısınmanın maliyetinin tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu gösterdi.

Birleşik Krallık'taki Cambridge, Imperial College London ve College London üniversiteleri tarafından yapılan araştırmaya gmer transanlantik uçuşların maliyeti sefer başına 3 bin dolar artış gösterebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık'tan ABD'ye yapılan uçuşlarda sefer başona bir ton karbondioksit üretiliyor.

Üretilen her ton karbondioksitin küresel ekonomiye maliyeti 3 bin dolar olacak. Bu maliyeti ise sadece uçuştakiler değil tüm insanlık karşılamak zorunda.

Başka ülkelerden okulların da katıldığı araştırmada öne çıkan bir diğer sonuç ise küresel ekonominin, ısınma nedeniyle yüzde 37 küçülecek olması. Büyük Buhran'ın yarattığı etkiyi ikiye katlayan bu tahmin gelecekte bizi bekleyen tehlikelere işaret ediyor.

Araştırma ekibinden Dr. Chris Brierley, "İklim değişiklik Avrupa'daki seller ve Kuzey Amerika'daki sıcak havaların daha fazla yaşanmasına neden olacak. Eğer ekonomilerin bu felaketlerin etkilerini birkaç ay içerisinde atlatacağını varsaymazsak ısınmanın maliyetinin tahmin edilenden daha fazla olduğunu görürüz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU