Firari Galip Öztürk tartışmalı fotoğrafa geçersiz mahkeme kararıyla yanıt verdi

Öldürmeye azmettirmek suçlamasıyla müebbete hükümlü, Metro Turizm'in firari patronu Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla beraber görüntülenmesine 2,5 yıl önceki geçersiz bir mahkeme kararıyla yanıt verdi

Müebbete hükümlü, firari Galip Öztürk'ün Ayvacık Belediye Başkanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile çekilmiş fotoğrafı tartışma yarattı / Fotoğraf: Instagram

Türkiye Baskepbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu Galip Öztürk ile beraber gösteren ve Gürcistan'da çekildiği öne sürülen fotoğrafı AK Partili Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Instagram hesabından paylaşmıştı.

Öldürmeye azmettirme suçundan müebbete hükümlü, Metro Turizm'in firari patronu Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla birlikte görüntülendiği fotoğrafa, hakkında 2,5 yıl önce verilen, geçersiz bir mahkeme kararıyla yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk 23 yıl önce işlenen bir cinayeti azmettirmekten İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay ve yerel mahkeme arasında uzun süre gidip gelen dosya Yargıtay Genel Kurulu'nda onanarak kesinleşmişti. 

Yerel mahkeme ve Yargıtay aşamaları dahil 22 yılı aşan yargılama sonunda kararın kesinleştiği gün Galip Öztürk'ün yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. Öztürk Twitter hesabından tartışmalı fotoğrafla ilgili şu paylaşımda bulundu.
 


Öztürk Twitter paylaşımına bir de mahkeme kararı görüntüsü var.

Mahkeme kararında, Öztürk'e 2 buçuk yıl önce verilen cezanın infazının "FETÖ/PDY örgütünün emniyet ve yargı içinde bulunan ben mensupları vasıtasıyla düzenlenen kurmaca delillerle mahkum edildiği" gerekçesiyle durdurulduğu yazıyor. 

Ancak Galip Öztürk'ün paylaştığı, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 11 Ekim 2016 tarihli karar daha sonra kaldırılmış, müebbet hapis cezası Yargıtay Genel Kurulu kararıyla onanıp kesinleşmişti.

Öztürk, Twitter hesabından, haber konusu fotoğrafı başka kullanıcıların olayı eleştiren tweetlerini retweet ederek paylaştı.

Fotoğrafla ilgili bir açıklama yapması için ulaşmaya çalıştığımız Hidayet Türkoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Türkoğlu danışmanı aracılığıyla "Gerekirse basın açıklaması yapacağını" bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU