Cinayete azmettirmeden aranan hükümlü Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile aynı kareye girdi

Türkoğlu ile hakkında yakalama kararı olan Galip Öztürk'ün fotoğraflarını AK Partili Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Instagram hesabından paylaştı

Cinayete azmettirmekten hükümlü, hakkında yakalama kararı bulunan Galip Öztürk'ü Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu ile bir arada gösteren fotoğrafı AK Parti Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Instagram hesabından paylaştı / Fotoğraf: Instagram

Öldürmeye azmettirme suçundan müebbet hapis cezasına hükümlü, hakkında yakalama kararı bulunan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla birlikte görüntülendi.

Fotoğrafları AK Partili Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Instagram hesabından paylaştı. Fotoğrafta Öztürk, Türkoğlu, Kalaycı ve kimliği bilinmeyen bir kişi aynı masada otururken görülüyor. Metro Turizm'in firari sahibi Galip Öztürk 23 yıl önce işlenen bir cinayeti azmettirmekten İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay ve yerel mahkeme arasında birkaç kez bozulan dosya en sonunda Yargıtay Genel Kurulu'na gitmiş, hüküm onanarak kesinleşmişti. Yerel mahkeme ve Yargıtay aşamaları dahil 22 yılı aşan yargılama sonunda kararın kesinleştiği gün Galip Öztürk'ün yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU